WELKE vloer kiest onze ZORG klant het meest?

Landelijke dekking 30 jaar vakmanschap 24/7 inzetbaar in- en uitruim service ISO- en VCA gecertificeerd

Hieronder kun je lezen welke vloertypes het meest gekozen worden binnen het bedrijfsleven. Wil je weten welk type vloer de beste oplossing is voor jouw pand? Onze vloerkeuze monitor helpt je bepalen welke vloer het meest geschikt is voor jouw situatie.

Welk vloertype is voor mij de beste oplossing?

VLOEREN VOOR IN DE ZORG 

Nergens anders worden zo veel eisen gesteld aan ruimtes als in de zorg. Belangrijk in de zorg is natuurlijk hygiëne, onderhoud, praktische schoonmaak mogelijkheden, maar ook de levensduur. Een geschikte zorgvloer moet een prettige sfeer in de verblijfsruimten creëren en passen bij de inrichting en smaak van de gebruikers.

Wij hebben onze zorgklanten gesproken en de keuze die zij meestal maken voor je op een rij gezet.

BEGELEID WONEN

 1. Tapijt of tapijttegels
 2. PVC houtlook
 3. Linoleum/marmoleum

De keuze voor een zachte warme vloerbedekking als tapijt of een tegel is voor de hand liggend. Een huiselijke uitstraling is immers belangrijk. Op nummer 2 staat met stip de kunststof pvc vloer, dan vaak met een gezellige houtprint. Zelfs leverbaar met een voelbare houtnerf. Een harde slijtlaag garandeert jarenlang woonplezier. Het natuurlijke linoleum/marmoleum is een goede vertrouwde 3e keuze. Dit komt omdat dit een zeer hygiënische en onderhoudsvriendelijk vloer is, die ook nog eens een zeer lange levensduur heeft.

Zorginstelling ( extramuraal)

 1. PVC en Losleg PVC
 2. Linoleum/marmoleum
 3. Tapijttegels met fijn stof reductie functie

PVC kent twee uitvoeringen; uit 1 laag, en de variant met meerdere lagen in diverse prints. Door de meerdere lagen kunnen deze PVC-vloeren overal tegen. Om die reden een van de meest gekozen vloeren in de zorg. Ook zijn PVC-vloeren nagenoeg onderhoudsarm. Dat linoleum/marmoleum de nummer 2 vloer is, is niet verwonderlijk. Dit product gaat wel 20 jaar mee en heeft sterke anti-bacteriële eigenschappen. De keuze uit kleuren en dessins is tegenwoordig oneindig. Bekende Nederlandse designers zoals Piet Boon ontwerpen de prachtigste uitvoeringen. De tapijttegels met fijn stof reductie zuiveren de lucht. Deze technologie is speciaal ontwikkeld om schadelijke fijn stof op te vangen en vast te houden. De tapijttegels zijn daarom ideaal voor mensen die lijden aan COPD of Astma.

Verpleeginrichting ( intramuraal)

 1. PVC
 2. Linoleum/marmoleum
 3. Rubber

De homogene PVC vloer, dus een vloer uit een basisproduct, is de beste vloer voor zware zorg. Tilliften, verpleegbedden die verplaatsen, urine verlies… Overal moet deze PVC vloer tegen kunnen. Merken als Tarkett, Forbo en Gerflor zijn de meest gekozen vloeren. Een kras is eenvoudig weg te boenen en een waslaag is overbodig. Linoleum/marmoleum is een perfecte tweede. Deze vloeren hebben de eerste jaren geen extra onderhoud nodig. Polymeren is dan dus niet nodig. Er zijn veel decoratie mogelijkheden en ook de plintafwerkingen van het materiaal maakt het een topvloer.  Rubber is de vloer die echt tegen een stootje kan. Vooral tegen bijtende stoffen zoals alcohol.

Dagopvang

 1. Linoleum/marmoleum
 2. PVC
 3. Tapijt

Voor de dagopvang gasten is warmte maar vooral gemak een vereiste. Gemak in schoonmaak en onderhoud. Een vloer die tegen een stootje moet kunnen. De keuze van linoleum/marmoleum is heel begrijpelijk. Met in de nieuwste collectie nu ook houtachtige dessins. 100% natuurlijke grondstoffen en makkelijk(er) in onderhoud tegenwoordig. PVC in leuke steenprints maar ook houten plank uitvoering is de tweede bestseller in ons assortiment.

Ziekenhuizen

 1. PVC
 2. Linoleum/marmoleum
 3. Rubber

Voor ziekenhuizen is de keuze vaak al bepaald door de architect of de specialistische facilitaire manager. Door de jarenlange ervaring in gebruik, maar vooral schoonmaak staat PVC eenzaam aan de top. Geen waslagen nodig, wel dagelijks schoonmaak. Met opstaande plinten in de OK’s een anti-slip waarde die een veilig gevoel geeft voor het personeel. Linoleum/marmoleum is van oudsher een oud gediende. Vaak is een ziekenhuis die gewend is aan dit product niet over te halen om een ander product te kiezen. Rubber is de nummer 3 en wordt vaak geïnstalleerd in de operatiekamers omdat het werkelijk overal tegen kan.


Blog Bekijk alles

vakmannen Projectvloeren Nederland

LOFZANG AAN DE WERKMANNEN EH ….WERKHANDEN! *

Onlangs zou en moest ik twee weken de planning overnemen bij Projectvloeren Nederland. Voor een collega die op een verlate zomervakantie ging. De baas zou het wel even voordoen. Dat heb ik geweten! Achter een dashboard zitten van meer dan 30 man op de werkvloer. Op zeer diverse klussen....


Hoe gaan wij te werk?