WELKE vloer kiest onze ZORG klant het meest?

Landelijke dekking 30 jaar vakmanschap 24/7 inzetbaar in- en uitruim service

Onze klanten die zelf in de zorg werken, kiezen vaak uit de volgende vloertypes. Onze adviseurs bepalen graag samen met hen welke vloer het best geschikt is voor de specifieke zorg die ze verlenen aan hun cliënten. In bepaalde gevallen is de vloer al bepaald door een architect of eigen gebruikservaring. Belangrijk in de zorg is natuurlijk hygiëne, onderhoud, praktische schoonmaak mogelijkheden maar ook de levensduur. Een geschikte zorgvloer moet er goed uitzien en passen bij de inrichting en smaak van de gebruikers.

Wij hebben onze zorgklanten en de keuze die zij meestal maken voor u op een rij gezet.

BEGELEID WONEN

 1. Tapijt of tapijttegels
 2. PVC houtlook
 3. Linoleum/marmoleum

“De keuze voor een zachte warme vloerbedekking als tapijt of een tegel is voor de hand liggend. Een huiselijke uitstraling is immers belangrijk. Tegenwoordig is er tapijt dat ook fijnstof filtert. Op 2 met stip staat de kunststof pvc vloer, dan vaak met een gezellige houtprint. Zelfs leverbaar met een voelbare houtnerf. Een harde slijtlaag garandeert jarenlang woonplezier. Het natuurlijke linoleum/marmoleum is een goede vertrouwde 3e keuze”.

Zorginstelling ( extramuraal)

 1. Linoleum/marmoleum
 2. PVC
 3. Tapijt

Dat linoleum/marmoleum de nummer 1 vloer is, is niet verwonderlijk. Dit product gaat wel 20 jaar mee en heeft sterke anti-bacteriële eigenschappen. De keuze uit kleuren en dessins is tegenwoordig oneindig. Bekende Nederlandse designers zoals Piet Boon ontwerpen de prachtigste uitvoeringen. PVC kent twee uitvoeringen; uit 1 laag, en de variant met meerdere lagen in diverse prints. Nagenoeg onderhoudsarm en daarom een van de meest gekozen vloeren in de zorg.

Verpleeginrichting ( intramuraal)

 1. PVC
 2. Linoleum/marmoleum
 3. Rubber

De homogene PVC vloer, dus een vloer uit een basisproduct, is de beste vloer voor zware zorg. Tilliften, verpleegbedden die verplaatsen, urine verlies…. overal moet deze PVC vloer tegenkunnen. Merken als Tarkett, Forbo en Gerflor zijn de meest gekozen vloeren. Een kras is eenvoudig weg te boenen en een waslaag is overbodig. Linoleum/marmoleum is een perfecte tweede. Met de vele decoratie mogelijkheden en ook plintafwerkingen van het materiaal een topvloer. Rubber is de vloer die echt tegen een stootje kan. Vooral tegen bijtende stoffen zoals alcohol

Dagopvang

 1. Linoleum/marmoleum
 2. PVC
 3. Tapijt

Voor de dagopvang gasten is warmte maar vooral gemak een vereiste. Gemak in schoonmaak en onderhoud. Een vloer die tegen een stootje moet kunnen. De keuze van linoleum/marmoleum is heel begrijpelijk. Met in de nieuwste collectie nu ook houtachtige dessins. 100% natuurlijke grondstoffen en makkelijk(er) in onderhoud tegenwoordig. PVC in leuke steenprints maar ook houten plank uitvoering is de tweede bestseller in ons assortiment.

Ziekenhuizen

 1. PVC
 2. Linoleum/marmoleum
 3. Rubber

Voor ziekenhuizen is de keuze vaak al bepaald door de architect of de specialistische facilitaire manager. Door de jarenlange ervaring in gebruik, maar vooral schoonmaak staat PVC eenzaam aan de top. Geen waslagen nodig, wel dagelijks schoonmaak. Met opstaande plinten in de OK’s een anti-slip waarde die een veilig gevoel geeft voor het personeel. Linoleum/marmoleum is van oudsher een oud gediende. Vaak is een ziekenhuis die gewend is aan dit product niet over te halen om een ander product te kiezen. Rubber is de nummer 3 en wordt vaak geïnstalleerd in de operatiekamers omdat het werkelijk overal tegen kan.


Blog Bekijk alles

HO HO HO HO..TEL

Beetje flauw Doornbosch, maar goed; eh. Wat ben ik weer trots op ons team van Projecten Nederland. Zij hebben de eerste hotelkamers opgeleverd bij het Holiday INN Hotel. Generation 5, zoals dat zo mooi heet. De laatste standaard in Luxury Hospitality market (hij ken ook Engels heur pff). Het...


Hoe gaan wij te werk?

 
 
 
Ratio 14
6921 RW Duiven
Tel. 026-312 17 01
info@projectennederland.nl

Neem contact met ons op