Projectvloeren Nederland onderwijs vloer school hal

De perfecte vloer in het onderwijs

Onderwijs vloeren bij Projectvloeren Nederland

Al 30 jaar ervaring

Voor het leveren van de beste onderwijs vloeren, komen wij al jaren over de vloer bij onderwijsinstellingen. Van basisscholen tot en met Hogescholen, en alles ertussen. Misschien komt het doordat wij in alle vakanties lekker doorwerken waardoor we geen nee hoeven te verkopen. Of dat we voor veel schoolbesturen met onze vloerenmonitor perfect hun “vloerenpark” in kaart hebben gebracht. Daardoor weten we precies wanneer een vloer aan onderhoud of vervanging toe is.

Niet alleen het onderwijs, maar ook de huisvesting van studenten is een van onze specialiteiten. Gek genoeg vraagt deze groep om een bijzonder robuuste vloer. Of is dat, zoals de Engelsen zeggen; “ an undertstatement”. Lange levensduur is het sterkste beslisargument direct gevolgd door gemakkelijk te onderhouden en het moet er ook wel een beetje aardig uitzien.

Vloeren in het onderwijs

Waar moet je op letten?

Onderwijs vloeren moeten aan verschillende eisen voldoen. Ze moeten slijtvast zijn, gemakkelijk schoon te maken en comfortabel zijn voor leerlingen, studenten en docenten. Er zijn veel verschillende soorten vloeren beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen. In deze korte uitleg zullen we de belangrijkste factoren bespreken waar je op moet letten bij het kiezen van een vloer voor jouw onderwijsinstelling.

Projectvloeren Nederland onderwijs vloer school hal
Onderwijs vloer
Onderwijsvloeren Forbo Marmoleum Projectvloeren Nederland

Onderhoud

Een andere belangrijke factor bij het kiezen van een vloer voor het onderwijs is het onderhoud. In een schoolomgeving moet de vloer regelmatig worden schoongemaakt, dus het is belangrijk om een vloer te kiezen die gemakkelijk schoon te maken is en bestand is tegen water en schoonmaakmiddelen. PVC-vloeren en rubber zijn ook hier een goede keuze, omdat ze gemakkelijk te reinigen zijn en niet snel beschadigd raken door schoonmaakmiddelen. De huidige zeer harde beschermlaag die op marmoleum zit, maakt dat deze oude bekende zeker niet vergeten moet worden als zeer geschikt.

Comfort

Comfort is ook belangrijk bij het kiezen van onderwijs vloeren. Studenten en docenten brengen veel tijd door op de vloer, dus het is belangrijk dat deze comfortabel is om op te lopen en te zitten. PVC-vloeren, marmoleum, en rubber  zijn veerkrachtig en bieden voldoende comfort voor studenten en docenten. Tapijttegels zijn akoestisch het beste en geven ook beslist een warme uitstraling aan een school.

Linoleum vloer
Vloerenspecialist Projectvloeren Nederland
Projectvloeren Nederland branche onderwijs vloeren

Horeca projecten

Eiffel project PVN 1

Eiffel | Arnhem

Bij het kantoor van Eiffel in Arnhem werden we gevraagd of we een tapijtvloer konden leveren én leggen in een speciale kleur. Toen wij de rest van de...
Fazantenbos Bavinckhouse project

Bavinckhouse | Amstelveen

Ook in kantoorruimtes blijft de PVC visgraat vloer immens populair. Zo legden we in business center Bavinckhouse in Amstelveen een duurzame, strakke P...
Projectvloeren Nederland rubber vloeren fitness vloer

Stokholm Gym | Dordrecht

Bij Stokholm Gym in Dordrecht mochten we in opdracht van Intriplo, deze superstrakke, antislip, geluidsdempende vloer met betonlook kleur leggen. ...