Van de Ploeg

Landelijke dekking 30 jaar vakmanschap 24/7 inzetbaar in- en uitruim service ISO- en VCA gecertificeerd

Vanuit de oorsprong werken we bij De Ploeg met eerlijke materialen en een duidelijke visie op ontwerp en hoe we omgaan met de wereld.

In het ontwikkeling traject van onze stoffen werken wij met tijdloze, integere en innovatieve ontwerpen. Daarbij gaan we bewust om met grondstoffen en productieprocessen. Ook de mens, het optimaal comfort en veiligheid staan bij ons hoog in het vaandel.

“Duurzame ontwikkeling is ontwikkeling die voorziet in de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen”. De Nederlandse weverij De Ploeg is in 1923 opgericht als coöperatie en sindsdien bezig met het ontwerpen, ontwikkelen, weven en op de markt brengen van stoffen.

Sinds begin vorige eeuw, in de jaren 20, geniet De Ploeg als weverij en leverancier van gordijn- en meubelstoffen grote bekendheid bij het Nederlands publiek. Ook internationaal is De Ploeg een begrip. Met veel aandacht voor ontwikkelingen in smaak, mode en technologie ontwikkelen de ontwerpers van De Ploeg originele stoffen die zeer gewaardeerd worden door zowel consument als professionele gebruikers van stoffen als meubelproducenten, stoffeerders en architecten. De Ploeg staat voor ambachtelijke kwalitatief en esthetisch hoogwaardige gordijn- en meubelstoffen, welke in eigen beheer worden geproduceerd.

Sinds 1923 wordt door de ontwerpers van De Ploeg als team gewerkt aan collectiesamenstellingen. Cultuurbepalende vorm- en kleurontwikkelingen, technologie en functionaliteit vormen samen het startpunt van iedere collectie.


Geplaatst op 3 april 2013