The revival van duurzame ambacht

Landelijke dekking 30 jaar vakmanschap 24/7 inzetbaar in- en uitruim service ISO- en VCA gecertificeerd

Trendwatcher Adjiedj Bakas was bij de opening van ‘The Awarehouse’; het Europese Xperience Centre waar design, innovatie en duurzaamheid samen komen. Initiatiefnemer hiervan is Interface; een van ‘s werelds marktleiders in tapijttegels. Interface is tevens een van de meest duurzame spelers in onze markt. In 1994 zag Interface-oprichter Ray Anderson dat de manier waarop de bedrijfstak te werk ging, principieel niet duurzaam was. Ray zag dat de industrie veel van de waardevolle natuurlijke hulpbronnen op aarde gebruikte en weggooide, met veel te weinig aandacht voor de toekomst. Rays openbaring veranderde vanaf die dag radicaal de zakelijke strategie van Interface en heeft sindsdien de ontwikkeling van het bedrijf gekenmerkt. 

Het is onze missie om het eerste volledig duurzame bedrijf te worden met nul-komma-nul negatieve invloed op het milieu. ‘We noemen dit onze Mission Zero en we zullen deze doelstelling vóór 2020 bereiken. We willen in evenwicht zijn met de natuur en werken zonder negatieve effecten, die worden veroorzaakt door onze mensen, processen of producten. En we willen nog een stap verder gaan – om herstellend te worden, meer terug te geven dan we uit het milieu en de gemeenschap halen.’ Mooie woorden die hopelijk bewaarheid gaan worden…

Minstens zo interessant waren de profetische woorden van Bakas die stelde dat ambacht in de toekomst weer helemaal terug gaat komen, naast uiteraard de voortschrijdende technieken waarbij we straks zelfs onze kopjes koffie uit de printer kunnen laten rollen. Vooral de revival van ambacht is dan natuurlijk goed nieuws! Ons ambacht wordt eindelijk een trend!


Geplaatst op 1 augustus 2012