PVC vloer leggen op kantoor bij Stroopwafel Uniek

Landelijke dekking 30 jaar vakmanschap 24/7 inzetbaar in- en uitruim service ISO- en VCA gecertificeerd

Projectvloeren Nederland rondde onlangs een gaaf project af bij Stroopwafel Uniek B.V. We hebben bij hen een PVC vloer op kantoor geplaatst. Stroopwafel Uniek B.V. produceert heerlijke handgemaakte stroopwafels voor de Nederlandse en internationale markt. Deze zijn ook glutenvrij en lactosevrij verkrijgbaar. Daarnaast gaan zij binnenkort samenwerken met Leer Werkbedrijf Uniek. Beide bedrijven gaan Sociaal Ondernemen en hopen op deze manier een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de maatschappij. Dit doen zij onder andere door een CO2 neutrale en duurzame productie. Je kunt hier meer lezen over Stroopwafel Uniek B.V en Leer Werkbedrijf Uniek.

 

Wat wij gedaan hebben bij Stroopwafel Uniek B.V.? Alles eigenlijk. Van het schuren en stofzuigen van de vloer, tot egaliseren en het verlijmd leggen van de PVC vloer op kantoor. In totaal betrof het ongeveer 130 m2. We nemen jullie stap voor stap mee door het proces.

1. Schuren van de vloer 

Wij zijn gestart met het schuren van de gehele bestaande vloer. Hierdoor worden alle onregelmatigheden die zich in de bestaande vloer bevinden weggewerkt. Met het schuren van de vloer voorkom je ook dat de egaliseervloer later onnodig dik wordt.

Schuren PVC vloer kantoorPVC vloer kantoor schuren

 

 

 

 

 

 

 

2. Stofzuigen van de vloer 

Na het schuren van de vloer hebben we de gehele ruimte gestofzuigd. Hierdoor voorkom je dat er stofresten achterblijven. Een stofvrije ondervloer is van groot belang om het egaliseren van de vloer succesvol uit te kunnen voeren.

3. Egaliseren van de vloer

De basis moet dus goed zijn, dat is een ding wat zeker is. Stroopwafel Uniek B.V. koos voor PVC stroken. PVC stroken moeten gelegd worden op een volledig vlakke en strakke ondergrond. Dat betekent dat er voor het plaatsen van de vloer geëgaliseerd moest worden. Door te egaliseren zijn alle onregelmatigheden in de vloer weggewerkt. Het eindresultaat wordt hierdoor mooier en de uiteindelijke vloer kan beter aangebracht worden op de ondervloer. Meer weten over de mogelijkheden van egaliseren?  Je kunt hier meer lezen over egaliseren.

vloer egaliserenegaliseren Projectvloeren Nederland

4. Verlijmd leggen PVC vloer kantoor 

Stroopwafel Uniek B.V. koos dus voor PVC stroken. Om precies te zijn waren dit de Urbus PVC stroken uit de Opus collectie van Designflooring. De stroken zijn een mix van licht- en middel grijze tinten. Het is één van de betonkleuren uit de Opus collectie met steeneffecten. Een goede keuze als je het ons vraagt.

Voordat we zijn gestart met het verlijmd plaatsen van de PVC stroken, hebben we de PVC stroken 24 uur voor het plaatsen van de vloer in de betreffende ruimte gelegd. Op die manier kon het materiaal acclimatiseren en werd de kans kleiner dat de PVC vloer na het leggen uit zou zetten. De ruimte is daarna nog een keer stofvrij gemaakt en toen zijn onze stoffeerders gestart met het plaatsen van de verlijmde vloer. Een verlijmde PVC vloer heeft een van de mooiste eindresultaten. Zo is een verlijmde vloer veel stiller dan een zwevende vloer en heb je het hoogste rendement van je vloerverwarming. Het is wel zo dat je een verlijmde vloer niet meer kunt verhuizen. Projectvloeren Nederland adviseert daarom altijd om PVC vloeren te laten verlijmen door professionals. Dan weet je zeker dat het in één keer goed is. Wil je toch zelf een PVC vloer leggen? Dan adviseren wij om te kijken naar onze loose lay PVC vloeren. 

5. Onderhoud

De Urbus vloer van Designflooring is eenvoudig en op goedkope wijze schoon te maken en te onderhouden. Regelmatig dweilen is alles wat nodig is om de vloer mooi en schoon te houden. Voor grotere oppervlakken kan automatische schoonmaakapparatuur worden gebruikt (bijv. schrobmachines). Wij adviseren wel altijd om speciaal geselecteerde schoonmaak producten te gebruiken. Benieuwd welke? Kijk dan hier onze webshop.

 

PVC vloer leggen kantoor

Eindresultaat 

Het eindresultaat mag er wezen. Na een aantal dagen hard werken is het project opgeleverd bij Stroopwafel Uniek B.V. Onze stoffeerders hebben de samenwerking als zeer prettig ervaren. En Stroopwafel Uniek B.V.? Die ook! Lees hier de referentie die zij geschreven hebben.

 

Ben je benieuwd naar wat Projectvloeren Nederland voor jou kan betekenen? Vraag hieronder dan een vrijblijvende offerte aan!

Offerte aanvragen

 

Team Projectvloeren

 


Blog Bekijk alles

Buitenzijde bovenaanzicht project Bankrashof

HOW HIGH CAN YOU GO…

Best wel hoog dus. En dan heb ik het niet over mijn spaar saldo of maatschappelijke status maar wel over de prachtige ‘skyscraper’ Bankras Steate in Amstelveen. Wat een landmark! De familie Rijsterborgh heeft weer een schitterend gebouw ontwikkeld aan de horizon van Amstelveen en Amsterdam met 18 verdiepingen...


Hoe gaan wij te werk?