Projecttapijt en tapijttegels

Landelijke dekking 30 jaar vakmanschap 24/7 inzetbaar in- en uitruim service ISO- en VCA gecertificeerd

KIES VOOR MODERNE ZACHTHEID MET DE WARMTE VAN PROJECTTAPIJT

Projectvloeren Nederland biedt bij projecttapijt keuze uit tapijt en tapijttegels. Op deze pagina lichten we beide producten aan je toe.

Waarom kiezen voor tapijttegels?

De meest verkochte zachte vloerbedekking in de professionele markt zijn tapijttegels. Een van de grote voordelen van tapijttegels is dat je producten, kleuren en structuren kunt combineren zodat ze in elk soort interieur passen. Ze zijn niet alleen perfect om commerciële ruimtes om te toveren, onze tapijttegels zijn ook geschikt voor unieke, individuele ruimtes. Van zorgkantoor tot zelfs klaslokaal. Van akoestische prestaties of lichtreflectie, tot beter loopcomfort. Een ander pluspunt is het praktische aspect: tapijt kun je namelijk zelf plaatsen in ruimtes met verschillende vormen en afmetingen. En natuurlijk is een tapijttegel bij een beschadiging snel uitwisselbaar!

Vraag hier direct gemakkelijk en vrijblijvend je offerte aan

VOOR – EN NADELEN VAN TAPIJTTEGELS  OP EEN RIJ:

Voordelen van tapijttegels zijn:

 • Betere akoestiek, betere luchtkwaliteit en beter loopcomfort;
 • Gemakkelijk te plaatsen, onderhouden en vervangen;
 • Uitstekende veiligheid, creativiteit en duurzaam;
 • Eenvoudig recyclebaar;
 • Naadloos te leggen met de techniek van produceren;
 • Extreem slijtvast en brandbestendig.

De nadelen van tapijttegels zijn:

-Niet geschikt voor extreem zware belasting zoals bijvoorbeeld een tillift in de zorg;

-Jaarlijks vloerenonderhoud is nodig, bijvoorbeeld voor vlekverwijdering;

-Voor optimale hygiëne is een borstelstofzuiger nodig.

Weten welk type vloer de beste oplossing is voor jouw pand? Onze vloerkeuze monitor helpt je bepalen welke vloer het meest geschikt is voor jouw situatie.

EN TAPIJT DAN?

Tapijt is weer terug van weg geweest als het gaat om vloerbedekking. Tapijt is immers een zachte en warme vloerbedekking die overal toepasbaar is. Meestal gaat het om tapijt op rol van 400 cm breed waardoor er weinig naden te zien zijn. De collectie van Projectvloeren Nederland is van alle markten thuis. Zacht, warm en huiselijk tot hard en projectmatig. Om elke ruimte het juiste karakter te geven. Tapijt voor de professionele markt wordt meestal geproduceerd van hoogwaardige polyamide garens. Maar met merken als Desso, Tarkett of van Besouw, heeft Projectvloeren Nederland alle A-merken in huis.

En de duurzaamheid dan? Voor tapijt gebruiken wij synthetische garens met een goed verhaal. Duurzaam geproduceerd en als het even kan met Econyl Garens. Hierbij worden garens altijd gemaakt van bestaande producten. Met andere woorden: er zijn geen ruwe grondstoffen meer nodig!

Welk vloertype is voor mij de beste oplossing?

VOOR – EN NADELEN VAN TAPIJT OP EEN RIJ:

 • Naadloos te installeren;
 • Lange levensduur haalbaar bij normaal onderhoud;
 • Warme uitstraling, moderne designs en zelfs met eigen ontwerp te maken;
 • Leverbaar in natuurlijk grondstoffen zoals wol of katoen;
 • Door moderne bescherming ongevoelig voor kleur verschil;
 • Uitstekend te verwerken op trappen;
 • Fungeert als goede isolator;

-Nu nog lastig recyclebaar door gehele verlijming van het materiaal;

-Lastiger te herstellen bij een schade of extreme vlek;

-Niet eenvoudig te verwerken in kleinere ruimtes door de brede banen van 400 cm.

 

INNOVATIES IN PROJECTTAPIJT 

Bewezen effectiviteit bij het zuiveren van de lucht MET PROJECTTAPIJT

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kan tapijt een belangrijke rol spelen in het opnemen en vasthouden van fijnstof in het binnenklimaat. Een onderzoek van de astmabond in 2005 toonde al aan dat de schadelijke werking van fijnstof aanzienlijk minder is als er, in plaats van een harde vloer, tapijt wordt gelegd. Met bijvoorbeeld de  DESSO AirMaster® is deze eigenschap nog verder ontwikkeld. De gepatenteerde technologie is speciaal ontwikkeld om schadelijk fijnstof uit de binnenlucht op te vangen en vast te houden. De open structuur van het product zorgt ervoor dat het stof eenvoudig door stofzuigen kan worden verwijderd, voor een optimaal herstel van de filteringfunctie van het tapijt.

GEEN LIJM MEER ONDER TAPIJTTEGELS.

Alhoewel we niet een echte lijm toepassen om tapijttegels te fixeren (we gebruiken namelijk pick-up lijm), wordt binnen Projectvloeren Nederland steeds meer een gepatenteerde sticker gebruikt om de tapijttegels te installeren. Deze zelfklevende stickers zijn een ideaal alternatief voor de traditionele verlijmmethode. Doordat er praktisch geen uitstoot is, wordt de luchtkwaliteit binnen beter. De hogere recyclebaarheid van zowel de sticker als de tapijttegels zorgt dat deze flexibele methode een duurzame oplossing is.

KARPETTEN OP MAAT: IN WELKE VORM DAN OOK.

projecttapijt inspiratieLaat door ons een karpet maken. Of ontwerp er zelf een. Zo krijg je een toevoeging aan je interieur. Uitgesproken of meer ingetogen, een vloerkleed vormt een warme en sfeervolle aanvulling op een harde vloer en de ruimte in het algemeen. Met een eigen ontwerp, foto of uniek design maak je van je karpet een echte eyecatcher, passend bij een bestaand of compleet nieuw interieurconcept.

Alle vormen en maten zijn mogelijk. Denk daarbij aan ronde, vierkante, rechthoekige of zelfs extreme vormen zoals asymmetrisch of organisch. Qua textuur heb je de keuze uit diverse frisékwaliteiten, velours, bouclé, wol of zelfs een geweven variant. Met  hoogwaardige printtechnieken zorgt Projectvloeren Nederland voor een haarscherpe print van jouw ontwerp op het karpet. Voor de randen van je karpet kun je kiezen uit verschillende afwerkingen in diverse kleuren: banderen met kunstleer, rubberprofiel, katoen, blind banderen of festonneren. Sommige kwaliteiten kunnen ook uitgevoerd worden in een luxe volumekarpet. Zo geef je je karpet net weer een andere uitstraling mee. Het perfecte karpet is maatwerk, jij bepaalt hoe je het hebben wilt!

Wat kost projecttapijt?

De kosten van projecttapijt verschillende per ruimte en het soort projecttapijt. We bieden je graag een specifiekere prijsindicatie gericht op jouw specifieke situatie. Vraag dan vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Onderhoud van projecttapijt

Om ervoor te zorgen dat het tapijt lang meegaat is onderhoud erg belangrijk.
Bekijk hier het onderhoudsadvies voor een projecttapijt!

Meer weten?

Heb je nog vragen of wilt je meer informatie ontvangen over het projecttapijt van Projectvloeren Nederland? Neem dan gerust eens contact met ons op. Dit kan via 026-3121701, info@projectennederland.nl of onderstaande knop.
Contact opnemen


Blog Bekijk alles

Buitenzijde bovenaanzicht project Bankrashof

HOW HIGH CAN YOU GO…

Best wel hoog dus. En dan heb ik het niet over mijn spaar saldo of maatschappelijke status maar wel over de prachtige ‘skyscraper’ Bankras Steate in Amstelveen. Wat een landmark! De familie Rijsterborgh heeft weer een schitterend gebouw ontwikkeld aan de horizon van Amstelveen en Amsterdam met 18 verdiepingen...


Hoe gaan wij te werk?