PVC vloer & Loose lay PVC zakelijke markt

Landelijke dekking 30 jaar vakmanschap 24/7 inzetbaar in- en uitruim service ISO- en VCA gecertificeerd

KIES VOOR EEN ONDERHOUDSARME, ROBUUSTE EN STERKE PVC VLOER

Een PVC vloer van Projectvloeren Nederland is vooral geschikt voor zware vloer belasting in scholen, zorgcentra, hotels of kantoor. PVC wordt gemaakt in twee uitvoeringen. De eerste uitvoering bestaat uit meerdere lagen en een keiharde toplaag. Dit heet een heterogene PVC vloer. De toplaag is net als een metallic laklaag van een auto. Een lichte kras is niet erg, maar een kras door de laklaag heen wel. De heterogene PVC vloer is leverbaar in veel designs en iedere strook of tegel is nagenoeg uniek. Hierdoor krijg je een prachtige vloer zonder zichtbare herhaling. Bovendien biedt het unieke design altijd de perfecte combinatie tussen kleur, formaat en details.

De andere variant is een puur PVC product en bestaat uit 2 millimeter homogeen materiaal. Hier is geen laklaag op aangebracht, maar door de door hardheid van het product wel uitermate geschikt voor zware belasting. Dit wordt een homogene PVC vloer genoemd. Homogene PVC vloeren passen we veel toe in magazijnen of in zorgkamers met tilliften. Projectvloeren Nederland somt de voordelen van een PVC vloer hieronder nog eens voor je op:

  • Prachtige hout-, steen-, metaal- en abstracte dessins in passende formaten;
  • Natuurgetrouw reliëf passend bij het design;
  • Levensechte oppervlakte structuren.

Betrouwbaarheid en kwaliteit

Onze collectie bevat kwaliteitsproducten. De stroken en tegels hebben een hoge stabiliteit en zijn daardoor zeer maatvast. Dit in combinatie met de lage indrukgevoeligheid maakt een PVC vloer een oersterke vloer. Bovendien heeft PVC tegenwoordig een uitstekend milieu profiel. Meer dan 30% bestaat uit gerecycled materiaal én de vloer is eenvoudige in schoonmaak en onderhoud.

VOOR – EN NADELEN PVC VLOER OP EEN RIJ

  • Een PVC vloer heeft een lange levensduur door een harde toplaag van 0.4 mm tot wel 1 mm;
  • PVC vloeren zijn in meer dan 1000 verschillende kleuren en uitvoeringen leverbaar;
  • De vloer is in tegelformaat, plankformaat, visgraat, Hongaarse punt en kasteelplanken leverbaar;
  • Ook is de vloer in click en losleg varianten leverbaar. Deze varianten zijn verhuisbaar en recyclebaar;
  • Een homogene PVC vloer is bestand tegen extreem hoge vloerbelasting;
  • PVC vloeren zijn zeer onderhoudsarm. Stofwissen en droognat dweilen is vaak al voldoende!

Hieronder noteren we de minpunten van een PVC vloer op een rijtje:

– PVC vloeren zijn meestal niet gemaakt van natuurlijke grondstoffen;

– Een diepe kras in heterogene PVC is meestal funest voor de levensduur;

– De ondervloer moet wel strak en egaal zijn. Anders komen er extra kosten bij.

Weten welk type vloer de beste oplossing is voor jouw pand? Onze vloerkeuze monitor helpt je bepalen welke vloer het meest geschikt is voor jouw situatie.

Welk vloertype is voor mij de beste oplossing?

Innovatie PVC vloer

Er is veel mogelijk met PVC vloeren. Hieronder lichten we verschillende innovaties aan je toe.

Losleg PVC| Loose Lay

Looselay PVC  is de oplossing voor veel uitdagingen. Je kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan een vochtige ondervloer of een ondervloer met oneffenheden. Loose lay PVC vloeren worden met een zelfklevende lijm/tackifier geïnstalleerd. Deze kwalitatief hoogwaardige, stabiele en vormvaste tegels zijn ideaal voor projecten waar snelle installatie van belang is. Daarnaast is Loose Lay PVC geschikt voor hergebruik. Op die manier minimaliseer je de milieu-impact.

Click PVC

Door de gepatenteerde klik verbindingen blijft click PVC goed en naadloos liggen. Click PVC is geschikt voor elke ruimte tot 1000m2.  Click PVC kan worden geïnstalleerd zonder lijm, waardoor de vloer kan worden hergebruikt, maar ook snel kan worden gelegd.

Visgraat PVC of PVC in Hongaarse punt

visgraat pvc vloer

De hit van nu! De populariteit van Visgraat PVC of PVC in Hongaarse punt is ontstaan vanuit de woningmarkt, maar maakt nu ook een enorme opmars in de projectmarkt. Visgraat vloeren zijn enorm populair en nauwelijks van echt hout te onderscheiden. De matte toplaag zorgt voor een natuurgetrouwe weergave. De plankformaten zijn kleiner dan normaal recht gelegd pvc. Daardoor is het arbeidsintensief en wat duurder om te installeren. De andere legvariant is de Hongaarse punt. Nog wat exclusiever dan visgraat. Je kunt hier meer lezen over de verschillen tussen Visgraat PVC of PVC in Hongaarse punt. 

Wat kost een pvc vloer?

Je kunt er bij een pvc vloer vanuit gaan dat deze rond de €32,50 per m2 zal kosten. Ontvang je graag een specifiekere prijsindicatie gericht op jouw specifieke situatie? Dat kan. Vraag dan vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Heb je nog andere vragen of wil je meer informatie ontvangen over onze PVC vloeren? Neem dan gerust eens contact met ons op. Dit kan via 026-3121701 of stuur een e-mail naar info@projectennederland.nl. Via onderstaande knop kun je ook contact opnemen met ons.

Contact opnemen

Merken PVC vloeren

Bij Projectvloeren Nederland werken we met merken van topkwaliteit. Denk hierbij aan Mflor, Forbo, Tarkett, Interface, Moduleo of Coretec. Bekijk hier onze merken. 


Blog Bekijk alles

DUUR…ZAAM

Bij Projectvloeren Nederland doen we écht ons best om duurzaam te ondernemen. Het leuke is dat we het niet doen voor het ‘plaatje’, maar omdat de mensen bij Projectvloeren Nederland,  intrinsiek gemotiveerd zijn om méér met minder te doen. Zo sprak ‘onze Vivian’ ons onlangs nog vermanend toe: ‘Jullie...


Hoe gaan wij te werk?