Overgordijnen

Landelijke dekking 30 jaar vakmanschap 24/7 inzetbaar in- en uitruim service ISO- en VCA gecertificeerd

+ polyester / linnen / katoen
+ bedrukt of geweven

+ vaak vlamvertragend
+ op maat gemaakt

Gordijnen bestaan meestal uit polyester garens, gemengd met katoen, linnen, of viscose. De gordijnstof van polyester is het sterkst. Natuurlijke gordijnstoffen worden door het zonlicht eerder vaal. De linnen en katoenen gordijnen zijn mat, de polyester gordijnen hebben een lichte glans. Stoffen kunnen bedrukt worden of in een bepaald decor geweven worden. Geweven gordijnstof valt het mooist en geeft door de structuur meer effect.

Belangrijk voor zakelijk gebruik is dat de stoffen vlamvertragend zijn. Er zijn wettelijke eisen op dit gebied, waar we u graag mee verder helpen. Een vakterm voor vlamvertragende stoffen is Trevira CS. Hierdoor is de stof ook na het veelvuldig wassen blijvend vlamvertragend. Al onze brandvertragende stoffen worden geleverd met een brandvertragingsdocument welke u nodig heeft voor uw verzekering.

De stof voor ons atelier komt meestal binnen op rollen van 140cm breed. Stoffen die op rollen van 300cm geleverd worden, noemen we vaak kamerhoge stoffen. We kunnen dus deze stoffen gebruiken om uw gordijnen van plafond tot op de vloer te maken. Uiteraard kunnen we ook nog hogere gordijnen maken. Stoffen op 140cm breed gebruiken we regelmatig voor kleinere ramen. Uiteraard kunnen we ook hier grotere ramen mee bedekken door ze eenvoudig aan elkaar te zetten. Weverijen gebruiken vaak 140cm brede rollen in hun productie als ze wat meer patronen of dessins willen toepassen.

Synthetische stoffen zoals polyester kunnen door wrijving statisch worden. Wanneer men bijvoorbeeld een zwart gordijn heeft, dan wordt de stof, die door statische elektriciteit aangetrokken wordt, eerder zichtbaar. Dit effect wordt versterkt wanneer de ruimte waarin de stof hangt te droog is. Veel luchten of zorgen voor een betere luchtvochtigheid kunnen hier tegen helpen en ook planten zorgen voor een verbeterde luchtvochtigheid. Wanneer men de gordijnen tegen een radiator hangt heeft men hier geen last van. Dit komt doordat het potentiaalverschil de statische elektriciteit opheft.


Blog Bekijk alles

vakmannen Projectvloeren Nederland

LOFZANG AAN DE WERKMANNEN EH ….WERKHANDEN! *

Onlangs zou en moest ik twee weken de planning overnemen bij Projectvloeren Nederland. Voor een collega die op een verlate zomervakantie ging. De baas zou het wel even voordoen. Dat heb ik geweten! Achter een dashboard zitten van meer dan 30 man op de werkvloer. Op zeer diverse klussen....


Hoe gaan wij te werk?