Ondervloeren

Landelijke dekking 30 jaar vakmanschap 24/7 inzetbaar in- en uitruim service ISO- en VCA gecertificeerd

onze-producten-ondervloer-300x200

+ dekvloeren
+ egaliseren
+ geluidwerende folies
+ vochtscherm

Onze experts maken vrijblijvend en zonder kosten een exacte analyse van uw ondervloeren, de vochtigheid en de technische staat. Dit kost u niets en bespaart u een hoop risico achteraf!

Projectvloeren Nederland levert een aantal types ondervloeren. Een ondervloer is bedoeld om uw dekvloer, dat is de 5 cm dikke cement laag over de constructieve vloer, te egaliseren voor een nieuwe vloer. Voor een zachte vloerbedekking is het meestal niet nodig om er een ondervloer onder te leggen. Het gaat erom dat de, meestal wat ruw afgewerkte, dekvloer voldoende egaal is voor montage van een vloer.

Voor vrijwel elke harde vloer zoals; linoleum of een PVC vloer moet de ondervloer egaal zijn. Egaliseren dus. Dit kan met een vloeibaar materiaal maar ook met een ondervloer van platen of met een speciale folie. Er zijn 3 mogelijkheden voor het installeren van een ondervloer:

1. Egaliseren.

Dit kunnen we doen door uw vloer te egaliseren met een dunne cementachtige laag van 2-3 mm.

De droogtijd is meestal een dag. Tegenwoordig is er ook egaline verkrijgbaar die binnen een uur droog zijn. Deze kosten wel wat meer.

Uiteraard is voor elke dekvloer een egaline te verkrijgen, geloof het of niet, zelfs voor een houten beweeglijke ondervloer is er een egaline die met vezels versterken zodat het flexibel blijft en niet kapot knapt.

Projectvloeren Nederland verkoopt materialen van merken als Forbo Eurocol maar ook Unipro Uzin.

Indien uw dekvloer niet geïsoleerd is tegen vocht, of deze rechtstreeks op een zandbed is gestort is een isolerende laag nodig tegen optrekkend vocht en grondwater. Dit noemen we een vochtscherm. Indien u geen geventileerde kruipruimte onder uw vloer heeft is dit altijd noodzakelijk.

2. Zwevend systeem voor moeilijke ondergronden.

Als egaliseren niet kan of mag kunnen we een zwevende ondervloer monteren. Zie het als een vlakke plaat van in steens verband gelegde platen op elkaar. Zo vangen we twee vliegen in een klap, wamte en geluids isolerend maar ook vocht isolerend hetgeen bij vochtige ondervloeren een uitkomst is.

Toepassing:

  • Voor vele ondergronden, zoals hout, steen en bestaande vloerafwerkingen
  • Voor het verlijmen van vele bedekkingen

fotoondervloer1

Eigenschappen:

  • Groot egaliserend vermogen
  • Verwerkingsvriendelijk
  • Geschikt onder nagenoeg
  • Alle soorten vloerbedekking
  • Tijdbesparend

3. Een flexibele ondervloer oplossing in de breedste zin van het woord

Tarkett, wereldwijd marktleider in innovatieve vloer- en sportvloeroplossingen, heeft een unieke methode ontwikkeld waarbij vloeren makkelijk vervangbaar en recyclebaar zijn.

fotoondervloer2

Snelle installatie Tegenwoordig worden er veel scholen of verpleeghuizen gerenoveerd, waarbij een snelle installatie van de vloer wenselijk is. Tarkett heeft hiervoor nu de oplossing in de vorm van Tarkolay®. Het product wordt los op de ondervloer gelegd. Vervolgens wordt er een Tarkett vinylvloerbekleding op vastgehecht. De dunne onderlaag heeft een hoge dimensionele stabiliteit, zodat zowel homogene als heterogene vinylvloeren kunnen worden gebruikt. Het resultaat is een stabiele constructie met natuurlijk ventilatie tussen de elastische vloer en de ondergrond.

Volledig recyclebaar Als het tijd is voor een verbouw/herinrichting, is Tarkolay® klaar om gerecycled te worden. Er blijven geen lijmresten achter en de gehele constructie kan eenvoudig worden opgetild en verstuurd voor recycling. De nieuwe vloerafwerking kan dan meteen worden gelegd. De ondergrond hoeft niet opnieuw te worden voorbereid hetgeen een schone en stofvrije werkomgeving biedt.

Oplossing bij vochtproblemen Bij renovatie is er vaak sprake van een vochtprobleem. Tarkolay® is ook vochtbestendig en zorgt voor ventilatie tussen de vinylvloerbekleding en ondergrond. Het is bestand tegen vochtniveaus tot 96 procent RH. Mede door deze eigenschap is Tarkolay® een unieke renovatiemethode.

Gratis inspectie van uw ondervloer

Heeft u liever persoonlijk contact met ons, bel gerust naar Salisa of Tim (verkoop binnendienst) op telefoonnummer 026-3121701 of mail naar: info@projectennederland.nl


Blog Bekijk alles

De nieuwe collectie van Gerflor Saga Connect

Momenteel zijn wij bij een zorginstelling een nieuwe vloer aan het aanbrengen. Het gaat hier om ca. 2100m2. De vloer die wij aan het leggen zijn komt uit de nieuwe collectie van Gerflor Saga Connect. Wij brengen hier zogenaamde kunststof puzzeltegels aan in de gangen van het complex. Deze...


Hoe gaan wij te werk?

 
 
 
Ratio 14
6921 RW Duiven
Tel. 026-312 17 01
info@projectennederland.nl

Neem contact met ons op