Laminaat vloer

Landelijke dekking 30 jaar vakmanschap 24/7 inzetbaar in- en uitruim service

Wij verkopen alle vloeren, dus ook een laminaat vloer. Wat is eigenlijk het verschil tussen een laminaat vloer en een PVC vloer wordt ons wel vaak gevraagd. Een PVC vloer is flexibel en kan dus buigen en is zachter. Een laminaat vloer is een niet buigzame vloer met een harde onderlaag. Meestal is de onderlaag van MDF en heeft de toplaag een slijtlaag. De decorlaag is een soort folie die tussen de toplaag en de MDF vloer zit. Vandaar dat er zoveel verschillende soorten prints verkrijgbaar zijn.

De toplaag is keihard en krast weinig of niet, maar is wel dun. Als je het niet te zwaar belast, gaat laminaat wel 20 jaar mee. Als er iets zwaars opvalt, maak je de toplaag kapot en dat is lastig te repareren. Juist daarom zijn er veel klik systemen op de markt zodat je snel een lamel kunt vervangen. De laminaat vloer kwam op in de jaren 80 als goedkoper alternatief voor houten vloeren. Krasvast, robuust en goed schoon te houden. Tegenwoordig kun je ook voelbare nerven en zelfs noesten zien en voelen in het laminaat.

Waarom staat de laminaat vloer niet in onze top-10?

Omdat je deze vloer “zwevend legt”. Het wordt dus aan elkaar geklikt op een onderfolie en zo ontstaat een grote massieve plaat. Je kunt dus niet erg grote oppervlaktes leggen zonder een keer een overgang te creëren (dilateren). 50m² is wel het maximum. Ook het feit dat de toplaag dun is en dus een zwaar voorwerp wel schade kan veroorzaken, maakt dat de projectklant iets minder snel een laminaat vloer kiest. Laminaat is dus eigenlijk een product voor wonen. Sfeervol, betaalbaar en degelijk. Fijn schoon te houden en je hoeft er niets op te smeren. (waslaag of olie)

Kortom, de eigenschappen van een laminaat vloer: 

  • De vloer is niet buigzaam;laminaat vloer(en)
  • De vloer is makkelijk vervangbaar;
  • De vloeren zijn te verkrijgen in veel verschillende soorten prints;
  • De vloer is met name geschikt voor woningen;
  • Laminaat is sfeervol en betaalbaar;
  • De meest verkochte prijsrange ligt tussen de €15 en €30 per m2.

 

Laminaat vloeren voor de zakelijke markt

Zoals eerder beschreven is laminaat meer geschikt voor woonhuizen. Echter bekijken wij ook graag de mogelijkheden voor het leggen van een laminaat vloer binnen het onderwijs, de zorg of bedrijfsleven. U kunt onze referenties bekijken om meer te weten te komen over de vloeren die wij in het verleden hebben gelegd. Dit doet u hier.

Contact met Projectvloeren Nederland

Neem gerust eens contact met ons op om meer te weten te komen over onze laminaat vloeren voor de zakelijke markt. Dit kan via 026-3121701 of stuur een e-mail naar info@projectennederland.nl. U kunt ook zelf een afspraak inplannen met één van onze mensen. Dit kunt u hier doen. Daarnaast is het ook mogelijk om direct een offerte aan te vragen. Bekijk hiervoor onze snelofferte.

Laminaat vloeren


Blog Bekijk alles

HO HO HO HO..TEL

Beetje flauw Doornbosch, maar goed; eh. Wat ben ik weer trots op ons team van Projecten Nederland. Zij hebben de eerste hotelkamers opgeleverd bij het Holiday INN Hotel. Generation 5, zoals dat zo mooi heet. De laatste standaard in Luxury Hospitality market (hij ken ook Engels heur pff). Het...


Hoe gaan wij te werk?

 
 
 
Ratio 14
6921 RW Duiven
Tel. 026-312 17 01
info@projectennederland.nl

Neem contact met ons op