MVO en duurzaam ondernemen

Landelijke dekking 30 jaar vakmanschap 24/7 inzetbaar in- en uitruim service ISO- en VCA gecertificeerd

+ inventarisatie huidige vloer

+ recyclen van vloeren

+ hergebruiken van vloeren

+ duurzame producten

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) staat hoog op de prioriteitenlijst van Projectvloeren Nederland. MVO zit in het DNA van Projectvloeren Nederland. We kijken zorgvuldig naar uw huidige vloerenpark op dit onderwerp. Bij de inventarisatie kijken we of de huidige vloer in aanmerking komt voor het afvoeren en verbranden van de restanten, of afvoeren om de vloer te hergebruiken. Dit hergebruik passen we nu al toe bij al het snijafval van een nieuwe vloer. Bij oude vloeren met lijmresten lukt dit helaas nog niet. Tapijttegels daarentegen zijn in een aantal gevallen geschikt om opnieuw te worden gebruikt voor nieuwe producten en nieuwe vloeren. Wel zo mooi natuurlijk; voor milieu maar natuurlijk ook voor u en voor ons. Dit alles doen wij samen met partners die speciale inname programma’s hebben (Interface, Desso en Forbo).

Het hergebruikprogramma van Projectvloeren Nederland is één van de vele voorbeelden van ons streven naar duurzaamheid. Wij nemen zo veel mogelijk oude vloeren terug om het verantwoord te verwerken of te hergebruiken. Doel is de hoeveelheid tapijt dat als afval wordt bestempeld te verminderen.ReEntry2.0_3

Projectvloeren Nederland heeft diverse van deze duurzame producten in het assortiment. Een goed voorbeeld daarvan is het Cool Carpet®-programma van Interface. Dit tegeltapijt biedt ‘klimaatneutrale’ producten (uitstoot verminderen). Daarnaast hebben wij van leverancier Desso producten met het Cradle to Cradle® principe. Hier wordt bij het produceren van tapijt en kunstgras verder gekeken dan ‘gewone’ duurzaamheid. De materialen worden hergebruikt voor nieuwe producten. Een uiterst efficiënte technologie om het garen en de backing van gebruikte tapijttegels van elkaar te scheiden. Deze kunnen dan worden gerecycled tot nieuwe tapijttegels. Hierdoor creëer je betere werk- en leefomstandigheden in kantoren, scholen, zorgcentra en andere zakelijke omgevingen.

Microsfera_PN

Nieuw in de collectie van Interface is de Microsfera lijn. Deze tapijttegels hebben de laagste CO²-uitstoot in de tapijtindustrie. Verkrijgbaar in Skinny Planks (25 cm x 100 cm).

In het kader van duurzaamheid en beter zijn voor het milieu hebben wij de Pawn Shop. Wij hebben de mogelijkheid om tapijttegels in te kopen die al gebruikt zijn. Deze tegels worden ter vernietiging aangeboden aan onze fabrikanten. We hebben met enkele gerenommeerde fabrikanten afgesproken dat ze geen goede kwaliteit vloer mogen vernietigen, wanneer wij daar nog een mooie vloer kunnen leggen bij onze klanten waarvoor deze optie op dat moment het beste is. Voor meer informatie over deze milieuvriendelijke mogelijkheid klik hier: Pawn Shop.

Even terug naar de inventarisatie… Projectvloeren Nederland kijkt altijd bij een inventarisatie naar:

  • Het verlengen van de levensduur van tapijt: door het zoeken van een andere locatie voor het tapijt.
  • Eén op één recycling: grondstoffen worden herwonnen, het garen wordt nieuw garen en de backing wordt nieuwe backing.
  • Energie terugwinning: hierbij wordt tapijt gebruikt als brandstof voor de cementindustrie. Wat na de verbranding overblijft wordt ook in cement verwerkt. Voor het proces van verbranding vindt een selectie plaats. Het daarvoor bruikbare tapijt wordt verwerkt en als vulling in bijvoorbeeld autostoelen gebruikt. Zo krijgt het materiaal dus een compleet nieuwe bestemming!

Interface 2-13Afval is een maatschappelijke uitdaging. Wij steken onze handen graag uit de mouwen. Wij pakken deze uitdaging graag met beide handen aan, samen met u. De belangrijkste voordelen van MVO met Projectvloeren Nederland op een rijtje:

  • Bijdrage aan uw eigen duurzaamheidsbeleid.
  • Projectvloeren Nederland heeft een gecertificeerde kwaliteit procedures op MVO
  • Producten krijgen een nieuwe bestemming en verspilling wordt tegen gegaan.
  • Geen afval maar grondstof voor nieuwe producten.

Bovenstaande punten resulteren in de beste oplossing voor het milieu. Bij een opdracht voor een nieuwe vloer zullen wij altijd kijken naar de minst belastende aanpak. We kunnen voor u beoordelen of uw huidige oude vloer geschikt is voor hergebruik. Wij hebben de afgelopen jaren al laten zien dat we erg actief te zijn met duurzaamheid en het thema maatschappelijk verantwoord ondernemen. In diverse blogs is dit een een hoofdthema.Wilt u dit nog eens teruglezen? Kijk dan hieronder:

Blog: ‘’Samenwerking Uzin Rob Jonker ‘Cube it Simple’’

Blog: ‘’Uitleg over de tapijttegel Desso Airmaster’’

Blog: ‘’Onder begeleiding van DutchSpirit wil Projectvloeren Nederland koploper zijn op het gebied van duurzame vloerenleggers’’

Blog: ‘’Interface duurzame ambacht’’

 


Blog Bekijk alles

De nieuwe collectie van Gerflor Saga Connect

Momenteel zijn wij bij een zorginstelling een nieuwe vloer aan het aanbrengen. Het gaat hier om ca. 2100m2. De vloer die wij aan het leggen zijn komt uit de nieuwe collectie van Gerflor Saga Connect. Wij brengen hier zogenaamde kunststof puzzeltegels aan in de gangen van het complex. Deze...


Hoe gaan wij te werk?

 
 
 
Ratio 14
6921 RW Duiven
Tel. 026-312 17 01
info@projectennederland.nl

Neem contact met ons op