Ondervloeren

Landelijke dekking 30 jaar vakmanschap 24/7 inzetbaar in- en uitruim service ISO- en VCA gecertificeerd

Projectvloeren Nederland levert een aantal types ondervloeren. Een ondervloer is bedoeld om de dekvloer, dat is de 5 cm dikke cement laag over de constructieve vloer, te egaliseren voor een nieuwe vloer. Voor een zachte vloerbedekking is het meestal niet nodig om er een ondervloer onder te leggen. Het gaat erom dat de, meestal wat ruw afgewerkte, dekvloer voldoende egaal is voor montage van een vloer. Onze experts maken vrijblijvend en zonder kosten een exacte analyse van jouw ondervloeren. Hierbij kijken zij onder andere naar de vochtigheid en technische staat. Dit kost je niets en bespaart je een hoop risico achteraf!

De mogelijkheden bij Projectvloeren Nederland zijn:

  • Dekvloeren;
  • Egaliseren;
  • Geluidswerende folies;
  • Vochtscherm.

Voor vrijwel elke harde vloer zoals; linoleum of een PVC vloer moet de ondervloer egaal zijn. Egaliseren dus. Er zijn 3 mogelijkheden voor het installeren van een ondervloer:

1. Egaliseren

Ondervloeren

Dit kunnen we doen door de vloer te egaliseren met een dunne cementachtige laag van 2-3 mm. De droogtijd is meestal een dag. Tegenwoordig is er ook egaline verkrijgbaar die binnen een uur droog zijn. Deze kosten wel wat meer.

Uiteraard is voor elke dekvloer een egaline te verkrijgen. Geloof het of niet, zelfs voor een houten beweeglijke ondervloer is er een egaline. Projectvloeren Nederland verkoopt materialen van merken als Forbo Eurocol, maar ook Unipro Uzin.

Indien de dekvloer niet geïsoleerd is tegen vocht, of deze rechtstreeks op een zandbed is gestort, is een isolerende laag nodig tegen optrekkend vocht en grondwater. Dit noemen we een vochtscherm. Indien je geen geventileerde kruipruimte onder jouw vloer hebt is dit altijd noodzakelijk. Meer informatie over egaliseren? Neem dan contact met ons op.

Ik wil meer weten over egaliseren

2. Zwevend systeem voor moeilijke ondergronden

Ondervloeren Projectvloeren NederlandAls egaliseren niet kan of mag kunnen we een zwevende ondervloer monteren. Zie het als een vlakke plaat van in steens verband gelegde platen op elkaar. Zo vangen we twee vliegen in een klap: een zwevend systeem is warmte- en geluidsisolerend, maar ook vocht isolerend. Dit is bij vochtige ondervloeren een uitkomst. De zwevende systemen zijn toepasbaar bij vele ondergronden. Denk daarbij aan hout, steen en bestaande vloerafwerkingen. Ook is het inzetbaar voor het verlijmen van vele bedekkingen.

Eigenschappen zwevend systeem:

  • Groot egaliserend vermogen
  • Verwerkingsvriendelijk
  • Geschikt onder nagenoeg
  • Alle soorten vloerbedekking
  • Tijdbesparend

3. Een flexibele ondervloer oplossing 

Tarkett, wereldwijd marktleider in innovatieve vloer- en sportvloeroplossingen, heeft een unieke methode ontwikkeld waarbij vloeren makkelijk vervangbaar en recyclebaar zijn.

fotoondervloer2

Snelle installatie: Tegenwoordig worden er veel scholen of verpleeghuizen gerenoveerd, waarbij een snelle installatie van de vloer wenselijk is. Tarkett heeft hiervoor nu de oplossing in de vorm van Tarkolay®. Het product wordt los op de ondervloer gelegd. Vervolgens wordt er een Tarkett vinylvloerbekleding op vastgehecht. De dunne onderlaag heeft een hoge stabiliteit. Hierdoor kunnen zowel homogene als heterogene vinylvloeren worden gebruikt. Het resultaat is een stabiele constructie met natuurlijk ventilatie tussen de elastische vloer en de ondergrond.

Volledig recyclebaar: Als het tijd is voor een verbouw/herinrichting, is Tarkolay® klaar om gerecycled te worden. Er blijven geen lijmresten achter en de gehele constructie kan eenvoudig worden opgetild. De nieuwe vloerafwerking kan dan meteen worden gelegd. De ondergrond hoeft niet opnieuw te worden voorbereid.

Oplossing bij vochtproblemen: Bij renovatie is er vaak sprake van een vochtprobleem. Tarkolay® is ook vochtbestendig en zorgt voor ventilatie tussen de vinylvloerbekleding en ondergrond. Het is bestand tegen vochtniveaus tot 96 procent RH. Mede door deze eigenschap is Tarkolay® een unieke renovatiemethode.

Gratis inspectie van jouw ondervloer

Heb je liever persoonlijk contact met ons, bel ons gerust op telefoonnummer 026-3121701 of mail naar: info@projectennederland.nl. Contact opnemen kan ook via onderstaande knop.

Contact opnemen


Blog Bekijk alles

Buitenzijde bovenaanzicht project Bankrashof

HOW HIGH CAN YOU GO…

Best wel hoog dus. En dan heb ik het niet over mijn spaar saldo of maatschappelijke status maar wel over de prachtige ‘skyscraper’ Bankras Steate in Amstelveen. Wat een landmark! De familie Rijsterborgh heeft weer een schitterend gebouw ontwikkeld aan de horizon van Amstelveen en Amsterdam met 18 verdiepingen...


Hoe gaan wij te werk?