Onderhoud vloer

Landelijke dekking 30 jaar vakmanschap 24/7 inzetbaar in- en uitruim service ISO- en VCA gecertificeerd

Hoe verzorg ik het onderhoud van mijn vloer?

Het onderhoud van vloeren is ontzettend belangrijk. Vooral wanneer je een bedrijf hebt waar de vloer dagelijks belast wordt. Door een vloer goed te onderhouden kun je de levensduur verlengen en vroegtijdige vervanging voorkomen. Hierdoor bespaar je kosten. Projectvloeren Nederland heeft het onderhoud van verschillende vloeren op een rijtje gezet.

Projecttapijt

Wekelijks onderhoud projecttapijt

Regelmatig stofzuigen is de beste manier om tapijttegels en projecttapijt vrij te houden van stof en vuil. Wij adviseren om dit minstens één keer per week te doen. Wanneer het projecttapijt vaak wordt gebruikt, kunnen stof en vuildeeltjes gemakkelijker in de diepere lagen van het tapijt dringen. Om dit te voorkomen adviseren wij om projecttapijt een keer per maand te stofzuigen met een goede stofzuiger. Projectvloeren Nederland adviseert bijvoorbeeld de SEBO Automatic X7. Met de roterende borstelklop reinigt deze stofzuiger het tapijt op een efficiënte en zachte manier. Dit verlengt de levensduur van de tapijttegels en projecttegels. Daarbij is voorkomen altijd beter dan genezen. Met een schoonloopmat of deurmat voorkom je ‘viezigheid’ bij binnenkomst. Stof en vuil worden buitengehouden.

Vlekken op een tapijttegel dienen altijd direct te worden verwijderd. Wanneer je snel ingrijpt, voorkom je blijvende vlekken en extra werk. Probeer vlekken altijd eerst met lauw warm water weg te halen. Dep hierbij, nooit wrijven. En werk van buiten naar binnen. Dit maakt de vlek kleiner.

Groot onderhoud projecttapijt

Wij adviseren om projecttapijt eens per 2 jaar te laten reinigen door een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Wij kunnen je daarbij helpen. Voor groot onderhoud van projecttapijt kun je hier contact opnemen.

Ik wil meer weten over projecttapijt

PVC vloeren

Wekelijks onderhoud PVC vloerenonderhoud vloeren

PVC vloeren zijn erg onderhoudsvriendelijk. Dit komt door de harde slijtvaste toplaag. Deze toplagen zijn bij Projectvloeren Nederland vaak tussen 0.55 tot 0.8 mm dik. Bij onderhoud van PVC vloeren is het van groot belang dat de juiste producten gebruikt worden. Wij adviseren bijvoorbeeld de PUR Reiniger 800 ml, een speciale reiniger voor het onderhoud van PVC vloeren. Reinigers die niet speciaal voor PVC vloeren zijn bedoeld, kunnen namelijk stoffen bevatten die de beschermlaag aantasten. Let daarbij goed op de dosering. Een overdosering of te hoge frequentie kunnen er voor zorgen dat er vlekken en een doffe waas ontstaan op de PVC vloer. De juiste dosering vind je op het etiket van het reinigingsmiddel.

Ook bij PVC vloeren geldt dat vlekken en vuil zo snel mogelijk verwijdert moeten worden. Wacht niet tot de volgende schoonmaakbeurt maar ruim het vuil zo snel mogelijk op. De kans is namelijk groot dat wanneer het vuil of de vlekken blijven liggen, deze in de vloer trekken. Helemaal wanneer de zon schijnt. Kleine steentjes, zand of andere hardere voorwerpen kunnen voor krassen op PVC vloeren zorgen. Stofzuig daarom ook geregeld.

Groot onderhoud PVC vloeren

Wij adviseren periodiek onderhoud voor PVC vloeren ongeveer één keer per jaar. Er wordt dan een nieuwe beschermlaag op de PVC vloer aangebracht. De noodzaak hiervan is afhankelijk van de mate waarin de vloer gebruikt wordt en of het wekelijks onderhoud goed wordt uitgevoerd. Is jouw PVC vloer toe aan periodiek onderhoud? Neem dan contact met ons op.

Ik wil meer weten over PVC vloeren

Linoleum vloer (marmoleum)

Wekelijks onderhoud linoleum vloer (marmoleum)

Een linoleum vloer wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Het gebruik van deze grondstoffen zorgt er voor dat linoleum vloeren zeer duurzaam zijn. Het onderhoud van Linoleum vloeren is daarom niet moeilijk. Vermijd alleen agressieve schoonmaakmiddelen. Zorg er daarnaast voor dat de vloer nooit lang nat blijft. Het dagelijkse onderhoud bestaat vooral uit stofwissen en stofzuigen. Doe dit ongeveer een keer per week. Plaats ook goede schoonloopmatten bij de ingang van je bedrijfspand. Hierdoor wordt vuil beter opgenomen. Dit verkort de schoonmaaktijd-  en kosten.

Projectvloeren Nederland adviseert om bij Linoleum vloeren zachte glijders of de juiste (beschermende) wielen onder (bureau)stoelen te plaatsen. Vloeren krijgen het een en ander te voorduren van de stoelen die zich in de ruimte te bevinden. Met de juiste stoelpootbescherming wordt de schade verminderd.

Groot onderhoud Linoleum vloer (marmoleum)

Ondanks dat Linoleum vloeren bekend staan om hun slijtvastigheid en lange levensduur, is ook bij deze vloeren groot onderhoud noodzakelijk. Groot onderhoud voorziet de linoleum vloer van een nieuwe beschermlaag en verlengt de levensduur. Wij adviseren om dit ongeveer een keer per 2 jaar te doen. Hulp nodig? Neem dan contact met ons op.

Ik wil meer weten over linoleum vloeren

Rubber vloer

onderhoud vloeren PVN

Wekelijks onderhoud rubber vloeren

Rubber vloeren worden veel gekozen door bedrijven in de zorg sector. Dit komt omdat rubberen vloeren ontzettend sterk zijn en tegen bijna alle (chemische) stoffen kunnen. Meestal volstaat water al om de vloer schoon te maken. Gebruik daarbij niet te veel reinigingsmiddel. Dit kan de rubber vloer gevaarlijk glad maken.

Periodiek onderhoud rubber vloeren

Ook een rubber vloer zal na een lange tijd, zeker bij intens gebruik, slijtagesporen vertonen. Een grondige onderhoudsbeurt is dan noodzakelijk. Daarvoor kun je altijd contact met ons opnemen.

Ik wil meer weten over rubber vloeren

Giet- en coatvloeren

Wekelijks onderhoud Giet- en coatvloeren

Gietvloeren zijn in één stuk gegoten, waardoor er geen vuil en stof in de naden kan kruipen. Een groot voordeel dus. Dit zorgt ervoor dat je maar een minimum aan schoonmaaktijd kwijt bent. Stofzuigen zou in principe al voldoende moeten zijn. We raden je aan om dit minimaal één keer per week te doen. Dat scheelt bij een gietvloer al 75% in de vervuiling.

Net als andere vloeren hebben gietvloeren na langere tijd ook behoefte aan groot onderhoud. Producten met zeep of lijnolie en water trekken niet in de vloer. Deze kunnen de vloer zelfs gladder maken. Projectvloeren Nederland adviseert daarom om een dweil in combinatie met een zeepvrij (PH neutraal) schoonmaakmiddel te gebruiken.

Periodiek onderhoud Giet- en coatvloeren

Is je gietvloer te groot of de vervuiling te grondig, dan kun je opereren met een schrobzuigmachine. Deze heeft een tienmaal hogere borsteldruk dan bij handmatige reiniging, maar beschadigd de gietvloer niet. Projectvloeren Nederland helpt je daarbij. Ook krassen kun je het best laten bekijken door een vakman.

Ik wil meer weten over giet- en coatvloeren

Laminaat

Wekelijks onderhoud laminaat

Laminaat dient minimaal 1 keer per 2 weken vochtig gereinigd te worden. Het laminaat dient gereinigd te worden met professioneel reinigingsmiddel en een goed uitgewrongen dweil of microvezeldoek. Pas op, te vochtig onderhoud kan schade veroorzaken.

Naast een vochtige schoonmaak is droog schoonmaken ook noodzakelijk. Met droog schoonmaken wordt reiniging met een stofzuiger of zachte bezem bedoeld. Zand, stof, kleine steentjes of ander huishoudelijk vuil kunnen namelijk voor beschadigingen zorgen wanneer deze niet direct worden weggenomen.

Ook bij laminaat adviseren wij weer zachte glijders voor vloerbescherming en het gebruik van deurmatten. Gebruik in ieder geval nooit poetsmiddel, lak of wax op het laminaat. Er worden tegenwoordig veel verschillende schoonmaakmiddelen geadviseerd, waarvan de meeste op lange termijn meer schade veroorzaken dan voorkomen.

Periodiek onderhoud laminaat

Buiten het gebruik van de juiste reinigers, vochtig onderhoud en stofzuigen is er helaas geen periodiek onderhoud mogelijk bij laminaat. De toplaag van laminaat is namelijk van kunststof. Deze toplaag is niet meer te herstellen met onderhoudsmiddel. Hierdoor is laminaat minder duurzaam dan bijvoorbeeld PVC.

Ik wil meer weten over laminaat

Heb je hulp nodig bij het onderhoud van jou vloeren? Neem dan contact met ons op via 026-3121701 of via info@projectennederland.nl.

Contact opnemen

Bekijk hieronder het algemene filmpje over het onderhoud van vloeren:

https://youtu.be/voFJdd2_6Wg