Kantoor trends voor 2018!

Landelijke dekking 30 jaar vakmanschap 24/7 inzetbaar in- en uitruim service ISO- en VCA gecertificeerd

De laatste tijd zie ik steeds meer werkomgevingen die een warm gevoel uitstralen. In plaats van witte muren, minimalistische inrichtingen en grijze of blauwe vloeren, zie ik interieurs met lef. Geen vreemde keuze aangezien je bijna net zoveel (wakkere) uren doorbrengt op kantoor als thuis. Gekleurde muren, een accentkleur die terugkomt in diverse meubels en accessoires en creatieve vormen die je aandacht trekken. Mijn hart maakt een klein sprongetje als een klant eens kiest voor een paarse of roze vloer of knalgele gordijnen!

Omdat deze gedurfde, warme trend nog wat meer wordt uitgebreid in 2018 en onze fabrikanten hier uiteraard feilloos in meegaan, deel ik graag wat mooie voorbeelden hiervan in deze blog. Interesse in één of meerdere producten? Bel of mail me dan gerust, dan voorzie ik je graag van advies.

 

Paint it black

 

 

 

Zwart is niet langer een gewilde kleur voor kleding, maar ook voor het interieur. Juist door mooie eyecatchers in iets zwarts te verpakken, vallen ze nog meer op. Zeker de combinatie met glimmend metaal geeft de omgeving een stoere en chique uitstraling. Combineer je dit ook nog met hout, dan creëer je een warme, industriële omgeving. Let wel op dat je zwart combineert met veel daglicht of ledverlichting die het daglicht nabootsen. Is de ruimte niet zo groot? Dan is het beter om te kiezen voor óf een donkere vloer óf een donkere wand. 

Vloeren: voor onze merken voor pvc klik hier en voor linoleum klik hier.
Schilderwerk: voor meer informatie klik
hier.
Wist je dat… in de winter het schilderwerk goedkoper is? Omdat er minder vaak een schilder wordt ingehuurd in de wintermaanden en we graag aan het werk blijven, zijn de tarieven vaak gunstiger!
Verlichting: kwalitatieve ledverlichting vind je bij onze partner LEDshine.

Beauty comes in all shapes and sizes

Ik heb het natuurlijk over de geometrische trend. In diverse onderdelen in het interieur vind je deze leuke vormen terug, driehoeken, vierkanten, zeshoeken, cirkels, noem ze maar op. Door te spelen met deze afwijkende vormen en lijnen, valt het gelijk op. Onze partner Tarkett heeft daarom de collectie iD Mixonomi uitgebracht, waarmee zij een  internationale Red Dot Award voor Product Design hebben ontvangen.

Zelf een design maken? Probeer dan hier de online Mixonomi configurator!

Het kleurenpalet bestaat uit knalkleuren in combinatie met zachte pastel kleuren en metaalkleuren. Mocht dit toch iets te gedurfd zijn, dan kunnen we ook een mooie houtkleurige pvc leggen in visgraatverband of in een Hongaarse punt. Zo ziet de vloer er gelijk compleet anders uit met hetzelfde materiaal. Liever een tapijttegel met een geometrische print, kijk dan eens naar de Txture of Mxture collectie van Modulyss.

Ook voor op de wanden hebben we iets leuk in deze geometrische stijl, namelijk de Chameleon Pinning Shapes. Deze zijn voorzien van een magnetisch ophangsysteem, zodat je ze gemakkelijk kunt wisselen of verplaatsen. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

All natural

Voortbordurend op de Scandinavische look, blijft het gebruik van natuurlijke materialen in 2018 in je inrichting bestaan, misschien nog wel iets meer. Denk aan (echt) houten tafelbladen, houtlook vloeren, rotan meubels en andere houten accessoires. Ditmaal vaker gecombineerd met kleur in plaats van een witte achtergrond. Ook hout is goed te combineren met elk soort interieur en kleur en brengt een klein beetje natuur van buiten naar binnen. Ook planten en natuurlijke, zachte (pastel) kleuren doen het goed en brengen gelijk een prettig gevoel van thuiskomen. Of naar buiten gaan ;-).

Colours are the smiles of nature

De term colour blocking is er een die we terug zien in kleding, maar ook in het interieur. Grote kleurvlakken die een bepaalde ruimte ophalen of juist heel veel combinaties uit dezelfde kleurfamilie (ton sur ton).

Less bitter, more glitter

In de vorige trends zag je al veel glimmende metalen en ik snap goed waarom. Ook glimmende, glanzende, glitterende objecten trekken je aandacht. Niet alleen in accessoires, maar ook op de vloer of in je gordijnen. Het maakt alles net wat chiquer en gezelliger. In onze collectie hebben we heel wat glanzende gordijnstoffen, inbetweens en vitrages, maar ook vloeren met een parelmoer effect! Is deze vloer nét iets too much, dan hebben we ook mooie betonlookvloeren met een fijn glanzend effect of metaallook vloeren. Bijvoorbeeld de Vintage Zinc Zilver van Tarkett of de Looselay Colorado van Designflooring.

Op zoek naar een tapijttegel met een glittertje? Modulyss heeft de Metallic collectie, geïnspireerd op de metallic kleuren van kevers. Het klinkt een beetje griezelig, maar het is echt heel gaaf!

Magic carpet

Ook deze trend is je in de voorgaande afbeeldingen vast niet ontgaan, het karpet. Van zwart-wit met of zonder geometrische vormen, tot zacht pastel of vintage blauw. Het tapijt dat ooit bij oma lag, pronkt nu weer in de woonkamer. Het staat niet alleen heel gezellig, maar vangt op bijvoorbeeld een lunchplek de broodkruimel op. Of onder een vergadertafel waarbij de stoelen heen en weer schuiven ter bescherming van de vloer en demping van het geluid. Of om een zone te maken in een ruimte waarbij loopgeluid minder gewenst is.

Buiten de losse karpetten, kunnen we ook een inlay maken. Hierbij creëren we een zone met bijvoorbeeld tapijttegels op gelijke hoogte met een harde vloerbedekking zoals pvc. Om helemaal een vintage look te krijgen, heeft onze fabrikant Modulyss de tapijttegelcollecties Pixel en Patchwork uitgebracht.

Onze fabrikant Desso heeft daarbij een hele mooie tapijttegel ontwikkeld in jeanskleuren genaamd, je raadt het al, Desso Jeans. Bij ons op kantoor hebben we deze liggen en ik kan niet anders zeggen, dan dat ik fan ben!

Het is natuurlijk ook mogelijk om een karpet op maat te laten maken, in één of meerdere kleuren naar keuze. Vierkant, rond, met een band of blind afgewerkt, er is van alles mogelijk.

Uiteraard hebben we ook een aantal mooie karpetten standaard in onze collectie die passen bij deze trend. Bijvoorbeeld deze uit de Rembrand, Reza of Rubens collectie, gemaakt van 100% katoen in de maten 160x240cm, 200x290cm of 240x340cm. Stuur voor de brochure van deze of de andere collecties gerust even een mailtje!


Geplaatst op 7 december 2017