FAQ – Veel gestelde vragen

Landelijke dekking 30 jaar vakmanschap 24/7 inzetbaar in- en uitruim service ISO- en VCA gecertificeerd
FAQ - veel gestelde vragen

Meest gestelde vragen Projectvloeren Nederland (FAQ)

Projectvloeren Nederland beantwoordt hieronder de 23 meest gestelde vragen over de aanschaf van een nieuwe vloer. Mocht jouw vraag er niet tussen staan, schroom dan niet om contact op te nemen via 026-3121701 of info@projectennederland.nl. We helpen je graag verder!  

 1. Wat is de levensduur van de meeste vloeren?

Projectvloeren Nederland begrijpt dat de verwachte levensduur een doorslaggevende factor kan zijn bij de aanschaf van een nieuwe vloer.  We hebben daarom per vloer de verwachte levensduur voor je op een rijtje gezet.

Wat is de levensduur van tapijttegels of projecttapijt?

Tapijttegels of projecttapijt kennen een gemiddelde levensduur van 10 jaar. Dit is afhankelijk van de kwaliteit van de tapijttegel of projecttapijt. Zo gaat de instapkwaliteit ongeveer 8 jaar mee. Kies je voor een betere kwaliteit? Dan kan de levensduur oplopen tot 15 jaar.

Wat is de levensduur van een PVC vloer?

Een PVC vloer heeft een levensduur van 10 jaar tot zelfs dan 25 jaar. De levensduur is afhankelijk van hoe intensief de vloer wordt gebruikt. Ook is de levensduur van een PVC vloer afhankelijk van hoe goed deze wordt onderhouden. Informatie over het onderhoud van PVC vloeren vind je hier.

Wat is de levensduur van een linoleum vloer?

Een linoleum vloer kent een gemiddelde levensduur van meer dan 15 jaar. Dit komt omdat linoleum een 100% natuurproduct is. Linoleum vloeren zijn hierdoor erg duurzaam.

Wat is de levensduur van een rubber vloer?

Rubber vloeren hebben, gemiddeld bekeken, de langste levensduur. Je mag er vanuit gaan dat een rubber vloer 20 jaar mee gaat. Rubber vloeren zijn uitermate geschikt voor zware belasting.

Wat is de levensduur van een betonlook vloer?

Een betonlook vloer kun je in vrijwel alle vloersoorten produceren. Betonlook vloeren kun je maken met een gietvloer, marmoleum vloeren, PVC vloeren en zelfs met tapijt. De vloersoort die jij kiest bepaalt dus automatisch ook de levensduur.

 1. Op welke termijn kan de vloer bij mij gelegd worden?

Projectvloeren Nederland komt altijd binnen een week bij jou langs voor een offerte op maat. Videobellen is natuurlijk ook mogelijk. Gemiddeld plaatsen wij een vloer binnen één maand bij jou op locatie. Dit is afhankelijk van de voorraad van het product. Is het product op voorraad? Dan kan het ook zo zijn dat we al binnen twee weken bij je op de stoep staan!

 1. Moet een vloer altijd geëgaliseerd worden?

Een oude vloer hoeft bij het plaatsen van tapijttegels niet altijd geëgaliseerd te worden. Enkel wanneer de vloer heel slecht is, adviseren wij om deze te egaliseren. Als dat niet het geval is, kunnen de tapijttegels gewoon over de oude vloer gelegd worden.

Projectvloeren Nederland adviseert wel altijd om een oude vloer te egaliseren bij plaatsing van een PVC vloer, marmoleum vloer of rubberen vloer. Wanneer je dat niet doet, kan de oude vloer door tekenen in de nieuwe vloer. Alleen wanneer de ondergrond geëgaliseerd wordt, kan Projectvloeren Nederland ook garanderen dat de lijm vast blijft zitten. 

 1. Kan ik een vloer over mijn bestaande vloer heen leggen?

Projectvloeren Nederland adviseert om nooit een nieuwe vloer te plaatsen over bestaande tapijttegels of projecttegels.

Voor andere vloersoorten geldt dat het belangrijk is om eerst te kijken naar de kwaliteit van de ondervloer. Wil je perse de oude vloer behouden? Dan adviseren wij om Loose Lay PVC of Click PVC te gebruiken. Deze vloeren zijn wat dikker. Hierdoor zal de oude vloer minder snel doortekenen in de nieuwe vloer. 

 1. Zijn de getoonde prijzen op de website in of exclusief BTW?

Alle getoonde prijzen op Projectvloerennederland.nl zijn inclusief BTW.

 1. Wat zijn de prijzen voor het leggen van een vloer?

Voor de prijzen van het leggen van een vloer kun je kijken op: https://projectvloerennederland.nl/snelofferte-2/. Wanneer je kiest voor een ‘indicatie van de prijs’ ontvang je na het invullen van het gewenste aantal m2, een prijsindicatie.   

 1. Kan ik een *piep* vloer zelf leggen?

Projectvloeren Nederland heeft een lijst opgesteld van vloersoorten die je eventueel zelf zou kunnen leggen en vloerensoorten waarbij we adviseren om de plaatsing hiervan uit te besteden.

Vloeren die je niet zelf kunt plaatsen:

 • Giet- en coat vloeren;
 • Rubber vloeren;
 • PVC vloeren (behalve PVC click vloeren en PVC Loose Lay);
 • Linoleum vloer.

Vloeren die je wel zelf zou kunnen plaatsen:

 • Laminaat;
 • Tapijttegels.

Tapijttegels kun je zelf plaatsen. Het is daarbij belangrijk dat de ondervloer schoon, vlak en droog is. Begin altijd in het midden van een ruimte met het plaatsen van tapijttegels.

Ben je geen doe-het-zelver? Of heb je hulp nodig bij het zelf plaatsen van een andere soort vloer? Neem dan contact met ons op.

 1. Welk onderhoud heeft mijn *piep* vloer nodig?

Het onderhoud per vloertype kun je hier terug vinden: Onderhoud vloeren. Benieuwd of jouw vloer toe is aan onderhoud? Wij zoeken dat graag voor je uit door middel van de Vloeren Monitor. De Vloeren Monitor inventariseert op een snelle en slimme manier al jouw vloeren. Neem hier een kijkje bij onze Vloeren Monitor.

Verzorgen jullie ook het onderhoud van vloeren?

Ja, Projectvloeren Nederland biedt ook onderhoud van vloeren aan. Het onderhoud aan vloeren is uitermate belangrijk. Niet alleen om de ruimte(s) er beter uit te laten zien, maar ook om vroegtijdige vervanging te voorkomen. Hiermee bespaar je kosten.

Projectvloeren Nederland biedt gratis vloereninspecties aan. Onze vakmannen komen bij je langs om de vloeren in jouw ruimte(s) te beoordelen en advies te geven. De vloereninspecties zijn kosteloos en geheel vrijblijvend. Geïnteresseerd in een vloer inspectie? Neem contact met ons op via 026-3121701 of info@projectennederland.nl. We helpen je graag verder!  

 1. Zijn er kosten verbonden aan een bezoek op locatie?

Nee, we komen graag langs bij je op locatie. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

 1. Welke vloeren zijn bestand tegen krassen/intensieve belasting?

Projectvloeren Nederland biedt een aantal vloerproducten aan, die bestand zijn tegen krassen en intensieve belasting. Deze vloerproducten hebben we voor je op een rijtje gezet:

 • PVC vloeren kunnen wij aanleveren met een dikkere slijtlaag. Zo zijn deze extra bestand tegen intensief gebruik.
 • Je kunt bij Projectvloeren Nederland ook GTI tegels bestellen. GTI tegels zijn eenvoudig te installeren, waterdicht, eenvoudig in onderhoud en geschikt voor zwaar gebruik.
 • Ook leveren wij speciale bedrijfsvloeren voor keukens van bijvoorbeeld restaurants. Deze speciale bedrijfsvloeren zijn water- en slijtvast, hygiënisch en veilig.

Kunnen wij je helpen met vragen over bovenstaande vloeren die bestand zijn tegen krassen en intensieve belasting? Neem dan contact met ons op.

 1. Wat is de meest hygiënische vloer?

Harde vloeren zijn het meest hygiënisch. PVC, linoleum en laminaat zijn voorbeelden van harde vloeren. Deze vloeren hebben als gemeenschappelijke eigenschap dat ze eenvoudig zijn te reinigen en vaak ook geschikt zijn voor zwaar en intensief gebruik.

Daarnaast zijn anti statische vloeren vaak erg hygiënisch. Door elektrostatische ontlading kunnen vonken of schokken ontstaan die schade aan apparatuur veroorzaken. Anti statische vloeren, bijvoorbeeld rubber vloeren, geleiden deze ontlading. Hierdoor zijn deze geschikt voor laboratoria en ziekenhuizen. Deze vloeren zijn, net als gietvloeren, vloeistof dicht. Er zitten namelijk geen naden in waar vuil in kan komen.

Indien gewenst kan Projectvloeren Nederland ook PVC vloeren en marmoleum vloeren dicht lassen. Door de naden te frezen worden de vloeren volledig vloeistofdicht. Hierdoor kan er geen viezigheid meer terecht komen in de naden. De PVC vloeren en marmoleum vloeren worden hierdoor hygiënischer. 

 1. Welke vloeren zijn het meest geluiddempend?

Tapijttegels zorgen voor de beste akoestiek. Ook PVC Loose Lay zorgt voor een goede akoestiek. Een goede akoestiek draagt bij aan een rustige sfeer en vermindert geluid in gebouwen. Leerlingen op een school kunnen zich hierdoor beter concentreren. Bij ziekenhuizen en zorginstellingen creëert een goede akoestiek een fijne sfeer om te herstellen.

 1. Bieden jullie vloeren aan die recyclebaar zijn?

Ja, Projectvloeren Nederland biedt recyclebare vloeren aan. De nieuwste tapijttegels en PVC vloeren uit onze collecties zijn 100% recyclebaar. Daarnaast is linoleum een 100% natuurproduct en om die reden dus ook recyclebaar.

 1. Kan ik een vloer met eigen ontwerp krijgen?

Wanneer je een offerte aanvraagt voor een vloer van 500m2 of meer, ontvang je een gratis concept design. Projectvloeren Nederland werkt samen met een aantal interieurs die ontwerpen voor ons maken.

 1. Leggen jullie ook vloeren in woonhuizen?

Nee, op dit moment leggen wij alleen vloeren voor de zakelijke markt.

 1. Moet een vloer altijd verlijmd worden?

Nee, een vloer hoeft niet altijd verlijmd te worden. Je kunt vloeren zwevend of verlijmd leggen. Het plaatsen van een zwevende vloer houdt in dat de vloer niet vast (met lijm of spijkers) komt te zitten op de ondervloer. Dit is vaak net iets goedkoper dan een verlijmde vloer. Het is ook weer gemakkelijker te verwijderen bij bijvoorbeeld een verhuizing. Het nadeel is dat zwevende vloeren vaak niet 100% vlak zijn. Het kan zijn dat er bij een zwevende vloer beweging in de vloer blijft zitten. Ook kan een zwevende vloer krimpen of bijvoorbeeld uitzetten door warm weer.

Een verlijmde vloer wordt één met de ondervloer. Hierdoor is er bijna geen loop geluid. Een verlijmde vloer komt niet meer los te liggen van de vaste vloer en voelt het gehele jaar stabiel aan. Het is vaak wel relatief duurder dan zwevend liggen. Je kunt de verlijmde vloer ook niet meer verwijderen.

 1. Verzorgen jullie ook ondervloeren?

Ja, Projectvloeren Nederland verzorgt ook ondervloeren. De experts van Projectvloeren Nederland maken vrijblijvend en zonder kosten een exacte analyse van jouw ondervloeren. Zij kijken daarbij ook naar de vochtigheid en de technische staat van de ondervloer. Lees hier meer over ondervloeren.

 1. Zijn plinten inbegrepen?

Nee, deze zijn niet standaard inbegrepen. We kitten de zijkanten voor je af. Plinten kun je uiteraard wel los bij bestellen.

 1. Kan ik ook alleen gordijnen afnemen?

Ja, het is mogelijk om gordijnen los af te nemen bij Projectvloeren Nederland.  Meer informatie over gordijnen vind je hier: https://projectvloerennederland.nl/projectgordijnen-nederland-2/

 1. Kan ik ook alleen zonwering afnemen?

Ja, het is mogelijk om zonweringen los af te nemen bij Projectvloeren Nederland. Meer informatie over zonwering vind je hier: https://projectvloerennederland.nl/projectzonwering/

 1. Is het mogelijk om een staal te bestellen?

Het is mogelijk om stalen te bestellen. Dit kan via onze website: https://projectvloerennederland.nl/stalenservice/ en is geheel kosteloos.

 1. Welke vloer is het onderhoudsvriendelijkst?

Een PVC vloer is de meest onderhoudsvriendelijke vloer. De onderhoudsinstructies voor PVC vloeren en overige vloer soorten kun je hier vinden: Onderhoud vloeren.

 1. Kan ik een vloer ook online bestellen?

Op dit moment is dat niet mogelijk. Dit staat op de planning voor eind 2021.

 

 

 


Blog Bekijk alles

‘WAT HEBBIE NOU GELEERD…VAN DIE CORONA CRISIS?’

Pfff… Een interessante vraag die best lastig te beantwoorden is. Het is meer: wat heb je nou ervaren van die Crisis? Het eerste antwoord dat in mij opkomt is: veerkracht! Onze maatschappij, de wereld, de mens, het gezin, onze gezondheid, ons zakendoen. Veel veerkracht. “Veerkracht is het vermogen om te...


Hoe gaan wij te werk?