GO WITH THE FLO…..TEX

Wat? Flotex. Een hele bijzondere vloerbedekking die eigenlijk in geen enkel hokje past.

Het lijkt wat op tapijt maar ook op Vinyl. Of PVC zo je wilt. Leverbaar in stroken of tegels maar meestal op banen van 200cm breed. Architecten en designers zijn er dol op want Flotex is werkelijk in alle kleuren en patronen van regenboog te krijgen. We maken het zelfs op ‘ maat’ als u wilt in jouw eigen ontwerp. Kijk eens op www. Forbo…….

Een duurzame vloer vooral van Forbo.

Groene stroom
Forbo’s productie van Flotex zorgen voor een hoge kwaliteit vloerbedekking. Geproduceerd met groene stroom en minimaal restafval wat weer gerecycled wordt bij de productie van Flotex.

Waterbasis
Flotex is gemaakt met nylon 6,6 vezels.( vakjargon weten we )  Alle stempels en inkten die worden gebruikt op de Flotex ontwerpen zijn op waterbasis. Er vinden geen extra chemische processen plaats naast een hoge temperatuur stoombehandeling om de kleuren te beveiligen.

Gerecycled materiaal
Flotex maakt gebruik van het restafval van andere Forbo productielocaties dat wordt gebruikt in de rugsteun van de vloerbedekking. 67% van de rug van Flotex is gemaakt van dit gerecyclede materiaal. Na gebruik kan de Flotex rug worden hergebruikt in het productieproces.

Extreem duurzaam
Een groot voordeel van Flotex zijn de extreme prestaties van de vloerbedekking. De levensduur van het product overtreft de levensduur van gewoon textiel met een factor 6. We hebben klanten die langer dan 20 jaar met hun Flotex vloer doen.

Eenvoudige reiniging en onderhoud
Flotex kan worden gereinigd met behulp van water en een eenvoudig wasmiddel. Voor de meeste vlekken is eenvoudige huishoudelijke zeep voldoende om het product te reinigen. Voor inkt, olie en meer ernstige vlekken is een sterker schoonmaakmiddel effectief dat we uiteraard ook leveren. En voor het extreme vuil hebben we altijd nog een Kärcher hogedruk reiniger want zelfs daar is Flotex tegen bestand. Niet voor niets een hufterproof vloer, alleen hebben we geen hufters als klant dus das dan weer jammer…

Waar te zien? Eh, bij ons in de kantine op vestiging Duiven!


Geplaatst op 25 mei 2023