Duurzame vloeren betonlook vloer Projectvloeren Nederland

Duurzame vloeren

Een duurzame vloer

Dat zit hem niet alleen in de vloer

Duurzame vloeren. Dat zit hem niet alleen in het leggen van een nieuwe vloer, maar het zit ook in de manier waarop we werken. Het zin in ons DNA. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) staat namelijk hoog op de prioriteitenlijst van Projectvloeren Nederland. Zo houden we ons bezig met onderwerpen als afvalscheiding, gebruik van minder mens- en milieubelastende lijmstoffen, recycling, de inzet van duurzame vloerbedekking, en CO2 compensatie. Wanneer we een nieuwe vloer gaan leggen, kijken we daarom eerst zorgvuldig naar de mogelijkheden van je huidige vloer. Vervolgens adviseren we je waar mogelijk over al je vragen over een duurzame vloer. Om je een beter beeld te geven van hoe we te werk gaan, leggen we je op deze pagina alles uit over het proces van het leggen van een duurzame vloer. In dit proces ligt de focus op de volgende punten:

Inventarisatie van de huidige vloer

Al bij de inventarisatie van je huidige vloeren starten we met het duurzame proces. Bij de inventarisatie kijken we namelijk of de huidige vloer in aanmerking komt om te worden hergebruikt. Soms is de vloer namelijk nog prima geschikt voor een andere locatie. Lukt dit niet, dan kijken hoe we de duurzame vloer het beste kunnen afvoeren en verwerken. Ook hierbij kijken we of we delen van de huidige vloer kunnen hergebruiken. Dit hergebruik passen we nu bijvoorbeeld al toe bij al het snijafval van een nieuwe vloer. Bij oude vloeren met lijmresten lukt dit helaas nog niet. Tapijttegels daarentegen zijn in een aantal gevallen wel geschikt om opnieuw te worden gebruikt. Door hierop te letten tijdens de inventarisatie kunnen we een bijdrage leveren aan een nieuwe duurzame vloer. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar natuurlijk ook voor jou en voor ons.

PVN Schoonloopmatten Forbo entree glazen deuren
Projectvloeren Nederland opleveren project
Trap- en wandbekleding project Projectvloeren Nederland

Een nieuwe duurzame vloer leggen

Naast inventariseren, recyclen en hergebruiken, kunnen we bij Projectvloeren Nederland natuurlijk ook een nieuwe duurzame vloer leggen. We hebben namelijk diverse duurzame vloeren in ons assortiment. Benieuwd welke duurzame vloeren we allemaal ter beschikking hebben? Hieronder hebben we alvast een kleine greep uit ons assortiment. Liever alles weten over onze duurzame opties? Neem dan eens contact met ons op. Onze experts helpen je graag verder! 

Interface Cool Carpet® en Microsfera

Een goed voorbeeld van een duurzame vloer is de Cool Carpet®-lijn van Interface. Interface zorgt bij het maken van deze producten voor het verminderen van uitstoot, waardoor dit tegeltapijt klimaatneutraal kan worden geproduceerd. Een ander voorbeeld van Interface is de Microsfera lijn. Deze tapijttegels hebben de laagste CO2-uitstoot in de tapijtindustrie en zijn verkrijgbaar in Skinny Planks van 25 cm x 100 cm. 

Desso Cradle to Cradle®

Van leverancier Desso hebben we producten met het Cradle to Cradle® principe. Hier wordt bij het produceren van tapijt verder gekeken dan ‘gewone’ duurzaamheid. Oude materialen worden hergebruikt voor nieuwe producten middels een uiterst efficiënte technologie om het garen en de backing van gebruikte tapijttegels van elkaar te scheiden. Deze kunnen dan worden gerecycled tot nieuwe tapijttegels.  

Aquafil Econyl

Voor de productie van Econyl garen van Aquafil wordt geen gebruik gemaakt van nieuwe grondstoffen. In plaats daarvan worden gebruikte visnetten ingezet als grondstof. De netten worden door vrijwilligers en gelukkig ook door steeds meer visnetfabrikantenuit zee gehaald. Vervolgens worden ze schoongemaakt en in kleine stukken in een machine gestopt, waarna er kilometers garen van gemaakt wordt. Dit garen is geschikt voor gebruik in kleding, de auto-industrie maar natuurlijk ook voor de tapijtindustrie. Zo kunnen ze een echte duurzame vloer creëren.  

Gietvloer betonlook Projectvloeren Nederland
Duurzame groene vloer kantoorruimte
Duurzame vloeren van Projectvloeren Nederland

Dit zeggen klanten

Duidelijke afspraken en fijne communicatie

Wij zijn erg tevreden over de uitvoering en het eindresultaat! Mike (en collega’s) hebben keihard gewerkt, en iets zeer moois opgeleverd. Ook de restpunten waren zeer snel en naar tevredenheid opgelost. De samenwerking met Recep was zeer prettig met duidelijke afspraken en fijne communicatie. Ik zal Projectvloeren Nederland zeker aan anderen aanraden.

Abel Sensors
Coca Cola Logo referenties PVN

Iedereen kon gewoon lekker doorwerken

Projecten Nederland heeft op ons hoofdkantoor in Rotterdam 700m² tapijt verwijderd en hierna 700m² in “de” Coca-Cola kleuren geplaatst. Het project is uitgevoerd door Projecten Nederland met een in- en uitruim verhuisservice. Iedereen bij ons kon gewoon lekker doorwerken. En al met al is het, gezien de situatie, snel en soepel uitgevoerd.

Lyzette Sporkslede
Marketing Team Assistant, Coca-Cola Nederland B.V.
Logo Cooperatie VGZ referenties PVN

Weer een frisse uitstraling door een nieuwe vloer

In twee van onze vestigingen (Coöperatie VGZ, zorgverzekeraar) was het nodig om een nieuwe vloer te laten leggen voor een aangenaam werkklimaat voor onze mensen. De keuze viel op een mooie, maar ook praktische tapijttegel Infuse van het merk Interface. Er is in totaal 3000 m² tegel gelegd door de vakmensen van Projectvloeren Nederland. Omdat dit onderdeel was van een groter project, moest gewerkt worden volgens een strakke projectplanning. Het oude tapijt was geplakt op de ondervloer en het was dan een pittige klus om alles op tijd af te krijgen. Door de positieve en flexibele instelling van Projectvloeren Nederland is de nieuwe vloer een feit en heeft de etage weer een frisse uitstraling gekregen.

Sarena Denie-Schellings
Facilitair locatiemanager bij afdeling Facility Management, Coöperatie VGZ
Logo ATAG Benelux referenties PVN

Alle lof aan de mannen en vrouwen van Projectvloeren Nederland!

ATAG heeft een compleet vernieuwde welkom ruimte gecreëerd voor klanten en medewerkers. Samen met totaal inrichter AKTUAL uit het Belgische Gent, die het ontwerp hebben gemaakt, en Projectvloeren Nederland is het resultaat fantastisch geworden. Alsof we in een compleet nieuw omgeving zitten. De klus moest ook nog eens in korte tijd uitgevoerd worden en daarom alle lof aan de mannen en vrouwen van AKTUAL en Projectvloeren Nederland. En uiteraard aan onze eigen excellente begeleiding. De professionele houding en samenwerking waren uitstekend en dat zie in onze nieuwe entree. Een feest om zo binnen te komen.

Patricia Hochschild
ATAG Benelux
Logo Holiday Inn referenties PVN

Klasse werk!

Een Hotel is natuurlijk een bijzonder bedrijf waar de zaken 24/7 en 365 dagen per jaar doorgaan. Als je als management dan het plan hebt om toch te verbouwen en of te renoveren zoek je betrouwbare partners met bewezen expertise in ons vak. Projectvloeren Nederland is die partij. Niet alleen hebben ze in zeer korte tijd alle gangen voorzien van nieuw tapijt, ook hebben we later dat jaar alle kamers van top tot teen aangepakt. Nieuw maatwerk meubilair, schilderen, behangen en uiteraard nieuwe vloeren en gordijnen. Maar ook verlichting en domotica hebben de vakmensen van PVN aangepakt. We zijn zeer tevreden omdat de uitval van de kamers minimaal was. En meest opvallend; hotel directies zijn zeer kritisch en de oplevering was bijna foutloos. Klasse werk.

Holiday Inn Amsterdam
Logo HAS Hogeschool referenties PVN

Onze atypische vloerenkeuze was uitdagend, maar samen is het gelukt

Studeren aan HAS Hogeschool kan in zowel in Venlo als in Den Bosch. Hier heeft Projectvloeren Nederland ons geholpen met het verzetten van veel werk in korte tijd. Onze misschien atypische vloerenkeuze was wel uitdagend, maar samen is het gelukt. We hebben de Desso Airmaster, een tapijttegel die het fijnstof vasthoudt, en gietvloeren in de zwaarst belaste loopzones.

HAS Hogeschoool