DUUR…ZAAM

Landelijke dekking 30 jaar vakmanschap 24/7 inzetbaar in- en uitruim service ISO- en VCA gecertificeerd

Bij Projectvloeren Nederland doen we écht ons best om duurzaam te ondernemen. Het leuke is dat we het niet doen voor het ‘plaatje’, maar omdat de mensen bij Projectvloeren Nederland,  intrinsiek gemotiveerd zijn om méér met minder te doen. Zo sprak ‘onze Vivian’ ons onlangs nog vermanend toe: ‘Jullie laten wel heel veel vloerstaaltjes komen. Kan dat niet wat minder?’. Zo gezegd, zo gedaan.

Daarnaast hebben we tegenwoordig een heuse milieustraat voor gescheiden afval & ligt ons (best wel grote) dak vol met zonnepanelen. Ook installeren we steeds vaker ‘losleg’ vloeren die weer terug kunnen naar de fabrieken na gebruik.

Toen we onlangs onze showroom wilde vergroten moesten we dus serieus nadenken over hoe we dat wilde aanpakken. Uiteindelijk kwamen we uit bij een klant die zijn huidige wanden, plafonds,  &  meubilair weg moest doen door inkrimping (meer thuis werken). GRATIS mochten we alles pakken dat wat we konden gebruiken. Wij blij. Uiteindelijk hebben we stoelen, zitbanken en bestaande bureaus een nieuw uiterlijk meegegeven. Refurbished heet dat toch?

De grootste slag sloegen we wel met het hergebruiken van oude wandsystemen. Met gerecyclede OSB panelen hebben we vier nieuwe ruimtes gecreëerd. De oude vloeren zijn schoongemaakt en opnieuw gelakt. Het enige dat we wel nieuw MOESTEN doen, was de verlichting. Van gloeidraadjes naar LED, maar dat is geloof ik wel energiezuiniger.😊

Wat mij tegenviel als kleine MKB-er waren de kosten. Als kruidenier denk je, zo dat is twee vliegen in één klap. Geen nieuwe (dure) wandsystemen en lekker groen bezig. Maar de extra uren die je nodig hebt voor de demontage, schoonmaak, passen en meten en vervolgens de montage, zijn veel meer dan effe nieuw kopen. Dat geeft duurzaam nét even een andere lading. Maar goed, het is zeker de moeite waard!


Geplaatst op 1 maart 2021