De smaak van marmoleum…

Landelijke dekking 30 jaar vakmanschap 24/7 inzetbaar in- en uitruim service ISO- en VCA gecertificeerd

Geïnspireerd door een blog op een architecten site, wilden wij ook wel weer eens de smaak van marmoleum proeven. Want waarom staat deze vloer nog steeds zo hoog op de kaart en is het nog steeds 1 van de meest gelegde vloeren? De vraag is dus eigenlijk wat een linoleum/marmoleum vloer zo ‘lekker’ maakt?

Want de keuze in het aanbod vloeren wordt steeds groter… Denk bijvoorbeeld aan de trendy betonlookvloer en voordelige de pvc-vloeren. Allemaal ook erg populaire vloeren van deze tijd.

Maar terug naar het hoofdgerecht: De marmoleum vloer! Waarschijnlijk heb je ‘marmoleum’ en ‘linoleum’ vaak in dezelfde zin horen vallen. Hoe dat komt? Marmoleum is linoleum! Marmoleum is alleen een merknaam van de bekende fabrikant Forbo. Verder is er geen enkel verschil. De grote vraag blijft: wat maakt het dat bedrijven nog steeds vaak kiezen voor een linoleumvloer? Heel simpel. Een linoleumvloer, een van oorsprong echt Hollands natuurproduct dat bijna voor 100% uit natuurlijke ingrediënten als lijnolie, houtmeel, hars, jute en kalksteen bestaat, heeft een aantal voordelen.

De voordelen van een linoleumvloer even op een rij:

  • Erg makkelijk te onderhouden (strak, krasvast en vochtbestendig);
  • Levensduur van meer dan vijftien jaar;
  • Duurzaam en goed recyclebaar;
  • In veel kleuren leverbaar;
  • Verkrijgbaar in tegels en banen;
  • 100% natuurproduct en dus erg duurzaam en milieuvriendelijk.
  • Goede en voordelige prijs: meest verkochte prijsrange tussen €20 en €30 per m².

Linoleumvloeren worden veel gelegd in ziekenhuizen, scholen, kinderdagverblijven maar ook steeds meer bedrijven kiezen voor een linoleumvloer. De vloeren zijn gemakkelijk in onderhoud en zijn ook erg geluiddempend.

Wil je ook eens proeven aan onze linoleumvloeren? Bel of mail ons. Wij sturen je graag een gratis een proefstaal op. Of een van onze adviseurs komt bij je langs voor deskundig advies. Niet alleen over linoleum of marmoleum, maar over al onze vloeren. Want de keuze van een vloer blijft gewoon een kwestie van goede smaak !

marmoleum

Geplaatst op 18 april 2016