Betonvloer look? Een betonvloer maar dan anders…

Landelijke dekking 30 jaar vakmanschap 24/7 inzetbaar in- en uitruim service ISO- en VCA gecertificeerd

In vloerenland zijn vele innovaties en trends. Toch wel hippe wereld he!

We krijgen als Projecten Nederland veel vraag naar betonvloeren. Althans, vloeren die ‘The looks’ hebben van van een betonvloer. Een echte betonnen vloer is vaak te poreus of te grof om als afwerkvloer te dienen.

Welke vloeren zijn er te verkrijgen die er op lijken? Een betonvloer look dus?

  1. Een gietvloer (een kunststof vloer van epoxy achtige vulstoffen die we “ gieten”)
  2. Een beton design vloer van Forbo. Lijkt op een epoxy vloer maar is een mix van minerale grondstoffen en epoxy achtige vulstoffen. Een hybride vloer zeg maar!
  3. En NIEUW, NIEUW, NIEUW…. Een egalisatie betonlook. We moeten er nog een fancy naam voor verzinnen. Wat we doen is eigenlijk simpel; normaliter moeten we de grove dekvloeren vooraf glad maken met een dunne cement mortel. Egaliseren noemen we dat. Meestal zo’n 3 a 4 mm dik. Daarover installeren we dan bijvoorbeeld marmoleum of een kunststof PVC vloer. Maarre…

betonvloer lookWe kunnen deze betonlook achtige vloer ook afwerken met een laklaag! Dan heb je dus voor best weinig kosten een schitterende betonlook uitstraling. Geen vloer is hetzelfde, omdat egaliseren met de hand gedaan wordt. Echt vakwerk dus. EGALISATIEVLOEREN MET EEN INDUSTRIËLE LOOK.

Steeds meer projecten worden voorzien van de betere egalines met een afwerking om de populaire industriële look te creëren, alleen niet elke afwerking werkt.

Na het egaliseren schuren we de nieuwe egalisatievloer. Daarna ‘lakken we af’ met onze primer (150 gram per m²) en hoogwaardige 2 componenten PolyUrethaan coating (150 gram per m²). Beetje technisch, maar het geeft je de volgende voordelen:

  1. Het is een permanente harde coating. Dus je bent jaren verlost van opnieuw coaten.
  2. De uitstraling is mat (waardoor een industrieel uiterlijk blijft gewaarborgd)
  3. Sterk (kan alleen verarmen door slijtage / mechanische beschadigingen).
  4. Alcoholbestendig. Dus in een tandartsenpraktijk of een medische kliniek kan dit ook prima!

betonlook_vloeren_banner2

De 2KPU coating heeft een unieke samenstelling, waardoor de levensduur verlengd wordt en de uitstraling aantoonbaar beter blijft. Wel is van belang 36 uur droogtijd in acht te nemen alvorens de vloer zwaar te belasten. Na 7 dagen is de 2K PU coating geheel uitgehard. De vloer is na 24 uur wel beloopbaar. Dat u het weet.

En…. We hebben deze vloer ook in ons eigen kantoor om te testen. Het bevalt echt goed en de vloer ligt er nu langer dan één jaar en ziet er nog super uit. Komt dat dus zien bij ons, die betonvloer look!

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies voor een betonlook vloer.

Meer weten over onze betonlook vloeren?

Ik wil meer weten over betonlook vloeren

 

 


Geplaatst op 20 mei 2016