Er komt nogal wat kijken bij het leggen van een nieuwe vloer of het installeren van nieuwe projectstoffering of zonwering. Gelukkig hoeft het niet ingewikkeld te zijn. Bij Projectvloeren Nederland nemen we je namelijk graag zo veel mogelijk werk uit handen. Om het je zo makkelijk mogelijk te maken hebben we op deze pagina alvast antwoord gegeven op de vragen die wij het vaakst krijgen. Kom je er met deze pagina niet uit? Neem dan gerust contact met ons op, onze adviseurs denken graag mee en kunnen antwoord geven op al je vragen.
Bij Projectvloeren Nederland begrijpen we dat de verwachte levensduur een doorslaggevende factor kan zijn bij de aanschaf van een nieuwe vloer. We hebben daarom hieronder per vloer de verwachte levensduur voor je op een rijtje gezet. Ben je op zoek naar meer informatie over het onderhoud van verschillende vloeren? Klik dan op de button hieronder.
Hoe lang gaan tapijttegels of projecttapijt mee?
Tapijttegels of projecttapijt kennen een gemiddelde levensduur van 10 jaar. Dit is afhankelijk van de kwaliteit van de tapijttegel of het projecttapijt. Zo gaat de instapkwaliteit ongeveer 8 jaar mee. Kies je voor een betere kwaliteit? Dan kan de levensduur oplopen tot 15 jaar.
Hoe lang gaat een pvc vloer mee?
Een PVC vloer heeft een levensduur van 10 tot zelfs meer dan 25 jaar. De levensduur is afhankelijk van hoe intensief de vloer wordt gebruikt. Ook is de levensduur van een PVC vloer afhankelijk van hoe goed deze wordt onderhouden.
Hoe lang gaat een linoleum vloer mee?
Een marmoleum (linoleum) vloer kent een gemiddelde levensduur van meer dan 15 jaar. Het is een ontzettend duurzame vloer. Niet alleen omdat marmoleum vloeren ontzettend lang mee gaan, maar ook omdat linoleum een 100% natuurproduct is, gemaakt van recyclebare materialen.
Hoe lang gaat een rubber vloer mee?
Rubber vloeren hebben gemiddeld de langste levensduur. Je mag er vanuit gaan dat een rubber vloer 20 jaar mee gaat. Daarnaast zijn rubber vloeren uitermate geschikt voor zware belasting.
Hoe lang gaat een betonlook vloer mee?
Een betonlook vloer kun je in vrijwel alle vloersoorten produceren. Betonlook vloeren kun je maken met een gietvloer, marmoleum, PVC en zelfs met tapijt. De vloersoort die je kiest bepaalt dus automatisch ook de levensduur van de betonlook vloer.
Een PVC vloer is de meest onderhoudsvriendelijke vloer. Ook marmoleum is, in tegenstelling tot wat veel gebruikers denken, een onderhoudsarme vloer. De onderhoudsinstructies voor PVC vloeren, marmoleum vloeren en andere soorten vloeren kun je hier vinden.
Rubber vloeren zijn uitermate geschikt voor zware belasting. Het zijn stevige vloeren die ontzettende veerkrachtig zijn. Daarnaast hebben rubber vloeren een lange levensduur. Je mag van een rubber vloer namelijk verwachten dat deze 20 jaar mee gaat.
Naast rubber vloeren levert Projectvloeren Nederland ook PVC vloeren met een dikkere slijtlaag. Deze zijn hierdoor extra bestand tegen intensief gebruik. Ook kun je speciale GTI tegels bestellen. Deze GTI tegels zijn eenvoudig te installeren, waterdicht, eenvoudig in onderhoud en geschikt voor zwaar gebruik. Op zoek naar een ander type vloer of vragen over intensieve vloerbelasting? Laat het ons dan weten, we adviseren je graag vrijblijvend over verschillende vloeren.
Projectvloeren Nederland biedt een aantal vloerproducten aan die bestand zijn tegen krassen. Zo hebben we speciale PVC vloeren met een dikkere slijtlaag, of GTI tegels die eveneens tegen een stootje kunnen en daarnaast ook nog waterdicht zijn. Ook leveren wij speciale bedrijfsvloeren voor keukens van bijvoorbeeld restaurants. Deze speciale bedrijfsvloeren zijn water- en slijtvast, hygiënisch en veilig. Tenslotte kun je natuurlijk ook overwegen om te investeren in stoelpootbescherming. Op die manier bescherm je je vloer natuurlijk ook tegen krassen.
Over het algemeen zijn harde vloeren het meest hygiënisch. PVC vloeren en marmoleum (linoleum) vloeren zijn voorbeelden van harde vloeren. Deze vloeren hebben als gemeenschappelijke eigenschap dat ze eenvoudig zijn te reinigen en vaak ook geschikt zijn voor zwaar en intensief gebruik.
Ook antistatische vloeren zijn vaak erg hygiënisch. Door elektrostatische ontlading kunnen vonken of schokken ontstaan die schade aan apparatuur veroorzaken. Antistatische vloeren, zoals rubber vloeren, geleiden deze ontlading. Hierdoor zijn deze geschikt voor laboratoria en ziekenhuizen. Deze vloeren zijn, net als gietvloeren, vloeistofdicht. Er zitten namelijk geen naden in waar vuil in kan komen.
Indien gewenst kan Projectvloeren Nederland ook PVC vloeren en linoleum vloeren dicht lassen. Door de naden te frezen worden de vloeren volledig vloeistofdicht. Hierdoor kan er geen viezigheid meer terecht komen in de naden. De PVC vloeren en linoleum vloeren worden hierdoor hygiënischer.
Tapijttegels zorgen voor de beste akoestiek. Ook een PVC vloer zorgt voor een goede akoestiek. Dat kan natuurlijk erg belangrijk zijn. Een goede akoestiek draagt namelijk bij aan een rustige sfeer en vermindert geluid in gebouwen. Leerlingen op een school kunnen zich hierdoor beter concentreren. Bij ziekenhuizen en zorginstellingen creëert een goede akoestiek een fijne sfeer om te herstellen.
Een marmoleum (linoleum) vloer is een van de meest duurzame vloeren die verkrijgbaar is. Het namelijk een 100% natuurproduct en om die reden dus ook recyclebaar. Daarnaast biedt Projectvloeren Nederland nog meer duurzame en recyclebare vloeren aan. Zo zijn de nieuwste tapijttegels en PVC vloeren uit onze collecties 100% recyclebaar.
Veel van onze vloeren zijn verkrijgbaar met een eigen ontwerp. Het ene type vloer kun je nog verder personaliseren dan het andere. Wanneer je een offerte aanvraagt voor een vloer van 500 m² of meer, ontvang je in ieder geval al een gratis concept design. Dit design maken we in samenwerking met onze interieurontwerpers. Heb je zelf al een duidelijk beeld van hoe je ontwerp eruit moet komen te zien? Ook dat is mogelijk. We gaan dan samen met je om tafel om uit te zoeken hoe we je ontwerp het beste kunnen realiseren.
Wat is een visgraat PVC vloer?
De naam ‘visgraat’ verwijst naar de manier waarop deze vloer gelegd wordt. Bij een visgraat PVC vloer liggen de vloerplanken schuin en haaks tegen elkaar. De planken worden gelegd met een hoek van 90 graden. Hierdoor ontstaat een patroon dat doet lijken op een visgraat. Er worden vaak relatief korte vloerplanken gebruik. De visgraat PVC vloer zorgt voor een tijdloze en sfeervolle uitstraling in bijna iedere ruimte.
Wat is een PVC vloer gelegd in Hongaarse punt?
Net als de visgraat PVC vloer vormt ook de PVC vloer in een Hongaarse punt een patroonvloer. Het grote verschil is dat bij de Hongaarse punt vloer de planken met een hoek van 45 tot 60 graden worden gelegd. Het patroon valt hierdoor op een rechte naad. Het uiteinde van de planken vormt zo een gezamenlijke punt. Doordat de bovenzijde van de planken op elkaar aansluiten ontstaat de zogenaamde ‘sergeantstreep’. De Hongaarse punt vloer werd vroeger alleen gelegd in herenhuizen en straalt daarom nog steeds klasse en luxe uit.
Wat is het verschil tussen een visgraat PVC vloer en PVC vloer in Hongaarse punt?
Het verschil zit hem vooral in de manier van leggen. Doordat het patroon bij de Hongaarse punt op een rechte naad valt oogt de vloer wat fijner. De Hongaarse punt wordt vaak als rustiger en strakker gezien. De visgraat PVC vloer lijkt meer ‘in elkaar geweven’ en heeft een wat speelsere uitstraling. Beide manieren van leggen kunnen een geheel andere sfeer creëren binnen jouw ruimtes. Je kunt kiezen voor elegant of juist dynamisch en speels. Beide manieren zijn goed te combineren met vloerverwarming.
Visgraat PVC vloer
PVC vloer in Hongaarse punt
Of je je vloer zelf kunt leggen hangt natuurlijk af van je eigen ervaring, maar ook van het type vloer. De ene vloer is nou eenmaal wat makkelijker te leggen dan de andere. Daarom hebben we hieronder een lijst opgesteld van vloersoorten die je eventueel zelf zou kunnen leggen en vloerensoorten waarbij we adviseren om de plaatsing hiervan uit te besteden.
Vloeren die je niet zelf kunt plaatsen:
Vloeren die je wél zelf zou kunnen plaatsen:
Tapijttegels kun je zelf plaatsen. Het is daarbij belangrijk dat de ondervloer schoon, vlak en droog is. Begin altijd in het midden van een ruimte met het plaatsen van tapijttegels. Ben je geen doe-het-zelver? Of heb je hulp nodig bij het zelf plaatsen van een andere soort vloer?
Wanneer je tapijttegels hebt, adviseren wij je om hier nooit een nieuwe vloer overheen te plaatsen. Voor andere vloersoorten geldt dat het belangrijk is om eerst te kijken naar de kwaliteit van de ondervloer. Wil je perse de oude vloer behouden? Dan adviseren wij om PVC Loose Lay of PVC click te gebruiken. Deze vloeren zijn wat dikker. Hierdoor zal de oude vloer minder snel doortekenen in de nieuwe vloer.
Een vloer hoeft niet altijd geëgaliseerd te worden. Bij het plaatsen van tapijttegels is dit bijvoorbeeld niet altijd noodzakelijk. Enkel wanneer de huidige vloer in slechte staat verkeert, adviseren wij om deze te egaliseren. Als dat niet het geval is, kunnen de tapijttegels gewoon over de oude vloer gelegd worden. Overigens raden wij het wel af om een nieuwe vloer bovenop de huidige tapijttegels te leggen.
Bij de plaatsing van een PVC vloer, een marmoleum (linoleum) vloer of een rubberen vloer adviseren we wel altijd om de oude vloer te egaliseren. Wanneer je dat namelijk niet doet, kan de oude vloer doortekenen in de nieuwe vloer. Alleen wanneer de ondergrond geëgaliseerd wordt, kan Projectvloeren Nederland ook garanderen dat de lijm vast blijft zitten.
Nee, een vloer hoeft niet altijd verlijmd te worden. Je kunt vloeren zwevend of verlijmd leggen. Het plaatsen van een zwevende vloer houdt in dat de vloer niet vast (met lijm of spijkers) komt te zitten op de ondervloer. Dit is vaak net iets goedkoper dan een verlijmde vloer. Het is ook weer gemakkelijker te verwijderen bij bijvoorbeeld een verhuizing. Het nadeel is dat zwevende vloeren vaak niet 100% vlak zijn. Het kan zijn dat er bij een zwevende vloer beweging in de vloer blijft zitten. Ook kan een zwevende vloer krimpen of bijvoorbeeld uitzetten door warm weer.
Een verlijmde vloer wordt één met de ondervloer. Hierdoor hoor je ook bijna geen geluid als je over de vloer loopt. Een verlijmde vloer komt niet meer los te liggen van de vaste vloer en voelt het gehele jaar stabiel aan. Het is vaak wel relatief duurder dan zwevend leggen. Je kunt de verlijmde vloer ook niet meer verwijderen.
Nee, deze zijn niet standaard inbegrepen. We kitten de zijkanten voor je af. Plinten kun je uiteraard wel los bij bestellen.
Nee, op dit moment leggen wij alleen vloeren voor de zakelijke markt. Je kunt bij ons als particulier dus helaas geen vloeren bestellen of laten leggen. Wel leggen we vloeren voor grote woningbouwprojecten.
Projectvloeren Nederland komt altijd binnen een week bij jou langs voor een offerte op maat. Videobellen is natuurlijk ook mogelijk. Gemiddeld plaatsen wij een vloer binnen één maand bij jou op locatie. Dit is afhankelijk van de voorraad van het product. Is het product op voorraad? Dan kan het ook zo zijn dat we al binnen twee weken bij je over de vloer komen!
Iedere vloer heeft natuurlijk ander onderhoud nodig. Daarom hebben we op onze onderhoudspagina een overzicht gemaakt van het benodigde onderhoud per vloertype. Heb je hierna nog vragen over het onderhoud van een bepaald type vloer? Of ben je op zoek naar een nieuwe vloer? Neem dan eens contact met ons op. We nemen graag de tijd om je te adviseren. Eventueel kunnen we zelfs gratis bij je langs komen om de staat van je vloeren te beoordelen.
Ja, Projectvloeren Nederland biedt ook onderhoud van vloeren aan. Het onderhoud aan vloeren is namelijk uitermate belangrijk. Niet alleen om de ruimte(s) er beter uit te laten zien, maar ook om vroegtijdige vervanging te voorkomen. Hiermee bespaar je dus kosten.
Projectvloeren Nederland biedt daarom gratis vloereninspecties aan. Onze vakmannen komen bij je langs om de vloeren in jouw ruimte(s) te beoordelen en advies te geven. De vloereninspecties zijn kosteloos en geheel vrijblijvend. Geïnteresseerd in een vloer inspectie? Neem dan contact met ons op.
Het is mogelijk om stalen te bestellen. Neem hierover contact met ons op, dan zorgen wij dat het geheel kosteloos geregeld wordt.
Ja, het is mogelijk om gordijnen of projectstoffering los af te nemen bij Projectvloeren Nederland. Meer informatie over gordijnen vind je hier.
Ja, het is mogelijk om zonweringen los af te nemen bij Projectvloeren Nederland. Meer informatie over zonwering vind je hier.
Voor de prijzen van het leggen van een vloer kun je hier een paar korte vragen invullen om een snelle, vrijblijvende offerte te ontvangen. Na het invullen van het type vloer, het gewenste aantal m² en je contactgegevens ontvang je direct een prijsindicatie.
Nee, we komen graag langs bij je op locatie. Hier zijn geen kosten aan verbonden.