Voor het goede doel…

Landelijke dekking 30 jaar vakmanschap 24/7 inzetbaar in- en uitruim service ISO- en VCA gecertificeerd

Samen met Arek Verhees van Tarkett, hebben Eef en ik, als directie van Projectvloeren Nederland, het convenant ondertekend waarmee wij vloeren terug kunnen nemen via Tarkett ReStart. Het doel hiervan:  oude tapijttegels en stukjes afval, van bijvoorbeeld nieuwe vloeren bieden we aan, voor hergebruik. Dit zorgt voor minder verspilling en minder afval. Overigens is Tarkett samen met Interface en Forbo een ware pionier op circulariteit. Wat houdt dat in voor onze klanten?

  • Oude vloeren gaan niet naar de vuilverbranding, maar terug naar de fabrikant. Nieuwe vloeren installeren we, en na gebruik (bijvoorbeeld in 2030) worden deze GRATIS ingenomen door ons  (vloerenboeren en fabrikanten).
  • Met dat ReStart® of Re-Entry van Interface willen wij met alle betrokken partijen die over de vloer komen, vloerbekleding inzamelen en vervolgens recyclen en hergebruiken als nieuwe grondstof. Door deel te nemen aan ReStart® dragen wij, klanten en leveranciers, een steentje bij aan de bescherming van de natuurlijke hulpbronnen en het milieu. En aan de overstap naar een circulaire economie.
  • Door onze geavanceerde software berekenen we al steeds nauwkeuriger hoeveel materiaal we nodig hebben. Intern maken we er een sport van om precies uit te komen met het bestelde materiaal. Van 5% snijverlies (zo heet dat in ons vak) naar 3%. Tis net de bankrente die daalt, maar dan gunstiger.

Afijn, voelt toch goed dat alle kleine beetjes helpen. Had ik al gezegd dat ik gestopt was met vlees eten? Een tip van mij: kijk echt effe naar de GAME CHANGER op Netflix. Zelf zo’n notoire carnivoor als ik moest eraan geloven. REmeat oh nee Re-Eat. Zo bedoel ik het goede doel.


Geplaatst op 19 december 2019