Ich bin ein Berliner…

Landelijke dekking 30 jaar vakmanschap 24/7 inzetbaar in- en uitruim service ISO- en VCA gecertificeerd

Is een citaat uit een toespraak die de Amerikaanse president John F. Kennedy op 26 juni 1963 in West-Berlijn hield.  De toespraak wordt als een van de beste toespraken aller tijden beschouwd en geldt als een opmerkelijk moment in de Koude Oorlog. Het was een geweldige morele opsteker voor de West-Berlijners, die in een enclave diep in de DDR leefden en een mogelijke Sovjet-bezetting vreesden.

 

Ich war auch in Berlin….

En door mijn enorme vak deformatie loop ik altijd met mijn neus over de vloer(en). En wat een bijzondere vloer trof ik aan. Notabene bij Check Point Charlie. In de zeer indrukwekkende doorlopende tentoonstelling. Menig bezoeker heeft er letterlijk zijn handtekening op gezet. Heel indrukwekkend! Je voelt de bewondering, de ontzetting, de bevrijding, de toekomst. Zeer de moeite waard.vloeren zakelijk

Hoe het leven was direct zo langs die Berlijnse Muur? Eigenlijk heel normaal, aldus de kunstenaar Yadegar Asisi. En juist omdat een antwoord als “normaal” in deze context eigenlijk helemaal niet zo normaal is besloot de kunstenaar uit Kreuzberg het leven naast de Berlijnse Muur op een gemiddelde novemberdag in Berlijn te portretteren op een levensgroot doek (schaal 1:1). 60 X 15 meter is het panoramaschilderwerk groot, dat het levensechte uitzicht laat zien vanuit West- naar Oost-Berlijn op een punt nabij Moritzplatz. Jarenlang is Asisi bezig geweest met het kunstwerk, en op het moment van schrijven wordt deze tentoongesteld in een gure en donkere silo nabij Checkpoint Charlie.

Ik kan het u beslist aanbevelen om deze bijzondere tentoonstelling te bezoeken. Tentoonstelling?

Nee, beter; ervaring. Beleving. IN HET GROOT. IN HET ECHT.

En die vloer? Eh dat was een linoleum van de NEDERLANDSE fabriek Forbo. Uit Krommenie. Kleur 3126. 2.5 mm dik. 100% eco materiaal. Op rollen van 200 cm breed. Ik sla weer door merk ik. Sorry. Iets met vakdef…..


Geplaatst op 20 maart 2017