Het verschil tussen X en Y

Landelijke dekking 30 jaar vakmanschap 24/7 inzetbaar in- en uitruim service ISO- en VCA gecertificeerd

Op mijn bureau ligt een felroze boek met als titel ‘Mag het ietsje minder roze?’ Een boek dat gaat over vrouwenmarketing en welke mij inspireerde tot deze blog.

Op het kantoor van Projectvloeren Nederland lopen voornamelijk (vak)mannen rond, helemaal als we het hebben over het realiseren van onze diensten. De vrouwen zijn in zeer mindere mate vertegenwoordigd.

Dit lijkt logisch.. maar is dit eigenlijk wel zo logisch? 

Volgens het boek zijn mannen en vrouwen genetisch gezien voor 99% hetzelfde. Natuurlijk hebben we de biologische verschillen, maar ook de verschillen in cultuur en opvoeding dragen bij aan het onderscheidend gedrag tussen mannen en vrouwen.

Een belangrijk verschil, volgens schrijfster Marianne van Leeuwen, is dat mannen veel meer gericht zijn op praktische, uitvoerende taken en ambacht. Vrouwen zijn daarentegen veel meer gericht op relaties. Het feit dat er hier op de mannentoilet wel een spiegel is opgehangen (praktische taak) en op het damestoilet geen, bewijst dit.. al brengt het mij ook lichtelijk aan het twijfelen.

Ondanks dat de look van het nieuwe kantoor al heel wat vrouwelijke vormen aan heeft genomen (lees: opgeruimd, stylisch en gezellig) zou er best nog wat meer roze in de keet kunnen. Ik ga dus met volle moed, en een boek over vrouwenmarketing, het atelier kleuren. En een spiegel ophangen!

 


Geplaatst op 25 augustus 2012