Desso, een leverancier die goud waard(ig) is

Landelijke dekking 30 jaar vakmanschap 24/7 inzetbaar in- en uitruim service ISO- en VCA gecertificeerd

Dat wij van Projecten Nederland duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan, dat wist u vast al. En dat onze leveranciers dat ook hebben… dat wist u vast ook.

Daarom werken wij ook zo graag samen met tapijtbedrijf Desso. Een leverancier die goud waard(ig) is én blijft. En dat ze dit bewezen hebben, dat moge duidelijk zijn met een Gouden C2C-certificaat. Zij hebben opnieuw een belangrijke mijlpaal bereikt in hun Cradle to Cradle® (C2C) traject. Zij hebben als eerste tapijtfabrikant ter wereld de Cradle to Cradle® Gold-certificering weten te behalen voor een nieuwe collectie tapijttegels. Deze Gold-certificering is de beloning voor zeven jaar hard werken.

De nieuwe ‘Gold collectie’ biedt de volgende voordelen:

  •  100% positief definieerde materialen
  •  100% geregenereerd garen (ECONYL®)
  •  Gemiddeld 80% herbruikbare materialen
  •  Gemiddeld 52% gerecycled materiaal
  •  Zeer geringe uitstoot van VOC3
  •  Draagt bij aan het verdienen van LEED v44-punten

En natuurlijk is deze collectie vanaf heden bij Projectvloeren Nederland te verkrijgen.

Waarom Cradle to Cradle®?

Onze economie is gebouwd op het model van ‘kopen, gebruiken en weggooien’. Dit wordt bedreigd vanwege de beperkte beschikbaarheid van natuurlijke bronnen om aan de groeiende vraag te beantwoorden, het probleem van klimaatverandering en de toxiciteit van materialen. Desso is vanaf 2008 deze weg van Cradle to Cradle® ingeslagen, en dit met veel succes. En wij van Projectvloeren Nederland werken graag hieraan mee. En u toch ook wanneer u gaat kiezen voor een nieuwe vloer?

GOUDEN advies

Wilt u meer weten over deze collectie of over andere duurzame vloeren? Ik, of één van mijn andere collega’s komen graag bij u langs voor meer informatie of een ‘gouden advies’.

Want uiteindelijk gaan we allemaal voor GOUD!

Richard Bits


Geplaatst op 6 oktober 2015