What’s new?

Landelijke dekking 30 jaar vakmanschap 24/7 inzetbaar in- en uitruim service ISO- en VCA gecertificeerd

Een klant van me vroeg laatst: ‘Jeroen, what’s new?’. Hij bedoelde niet mijn nieuwe tweedehands huis of dito auto, maar had het over de innovaties op de vloerenmarkt? NU, VANDAAG? Mag ook morgen….

Eh, ik stond eigenlijk met mijn mond vol tanden (+ twee kronen). Tja wat is er nu echt nieuw,  opzienbarend en spectaculair? Een soort iPhone 11?

Het antwoord is… dat is er niet. Niet dat onze branche niet vernieuwend is, maar dat we het acht uur journaal halen is nog nooit gebeurd.

Wat is dan een beetje nieuw?

Het gaat bij ‘ons’ nu vooral over Material Transparency and Circular Economy.

Dus waar komen onze grondstoffen vandaan, hoe worden ze opgewekt en verrijkt? Hoe verwerken wij dit? En kunnen wij het hergebruiken? Stiekem is onze branche daar al heel ver in. Zonder dat ‘we’ het van de daken schreeuwen. Daar ben ik trots op, maar het verkoopt zichzelf nog niet. Werk aan de winkel dus!

Of los leggen?

Eh vloeren los leggen. Dat is wel een trend nu, Loose Lay PVC. Wat heb je eraan?  Zonder al te veel lijm te gebruiken heeft de industrie handige vloeren bedacht die niet vast blijven zitten. Naast dat we al tapijttegels hadden, hebben we nu ook een PVC vloer, verkrijgbaar in tegels en planken. Of zelfs in banen van 200cm breed. Of wat te denken van Marmoleum click (die was trouwens al wat langer op de markt)?

Speaking of… tapijttegels. Die muffige harige tegels die oma had? Mwah nee. Tegenwoordig worden er kunstwerken gemaakt. Kijk maar eens bij fabrikant INTERFACE naar de NET EFFECT producten. Voor insiders een waar technisch hoogstandje om te maken, voor jou als klant gewoon mooi?

Je vakantie foto op een PVC vloer, die dan vervolgens 20 jaar mee gaat, kunnen wij ook verzorgen tegenwoordig.

Wat zou wel ‘vet’ zijn?

Als we vloeren krijgen met eigen TAGS, zodat je weet hoe vaak deze gereinigd wordt of zou moeten worden. Of wanneer vervangen die vervangen moet worden? Wie de vloer geïnstalleerd heeft? Hoeveel stappen er op gezet zijn? Dit gewoon omdat het kan. Nou ja.. wedden dat het al bedacht is..

 Dusss WHAT’S NEW? NOTHING really..


Geplaatst op 26 september 2019