Soms kunnen mensen je echt raken…

Landelijke dekking 30 jaar vakmanschap 24/7 inzetbaar in- en uitruim service ISO- en VCA gecertificeerd

In de jaren negentig stond de aannemerij nou niet echt bekend als de meest eerlijke en transparante branche. Niet voor niets hadden we de bouwfraude en nog steeds wordt er argwanend gekeken als een aannemer begint over meerwerk. Gelukkig werken wij van PVN eigenlijk alleen maar voor fijne bouwbedrijven die naast een scherpe prijs, vooral gaan voor betrouwbaarheid, vakmanschap en altijd op tijd klaar zijn.

Onlangs had ik een gesprek met Gijs Graafmans, de man die de scepter zwaait over de vestiging van Ouwehand Bouw in Gorinchem. Hij wilde mij spreken over het proces en de afrekening van de Comeniusschool te Zeist, onze eerst klus voor Ouwehand.

Ik had me gelukkig goed voorbereid en mijn soldatenpak aangetrokken. Waarom? Wij van PVN hadden een verlies te pakken door een totaal onvoorziene calamiteit (asbest…), waardoor elke onderaannemer zijn planning niet kon halen en extra mensen moest inzetten. Gewapend met onze voor- en nacalculaties, ging ik met een vooringenomen standpunt aan tafel. Immers, wij hadden een verlies en Gijs wilde natuurlijk ook praten over onze kleine meerwerk factuur. Tenminste, dat is wat ik dacht…

Gijs vertelde, verrassend genoeg, over zijn (en dus hun) persoonlijke kijk op transparant bouwen, de samenwerking met klanten maar ook met zijn onderaannemers. Nóg verrassender was dat hij aanbod om het verlies te compenseren. “Niemand hoeft verlies te maken op een klus waar we samen in gaan. Dat is immers partnership”, vond hij. “Uiteraard verwacht ik hetzelfde van jou hè, Jeroen! Als de gelegenheid zich voordoet”.

Ik was met stomheid geslagen… Zaken doen 3.0. Geen idee hoe ik het anders zou moeten noemen! Petje af.

 


Geplaatst op 11 november 2013