Welke vloer kiest onze onderwijs klant?

Landelijke dekking 30 jaar vakmanschap 24/7 inzetbaar in- en uitruim service ISO- en VCA gecertificeerd

Hieronder kunt u lezen welke vloertypes het meest gekozen worden binnen het onderwijs. Wilt u weten welk type vloer de beste oplossing is voor uw pand? Onze vloerkeuze monitor helpt u bepalen welke vloer het meest geschikt is voor uw situatie.

Projectvloeren Nederland is sterk vertegenwoordigd in het onderwijs. Van basisscholen tot en met Hogescholen. Misschien komt het doordat wij in alle vakanties juist met dubbele bezetting werken waardoor we nooit nee hoeven te verkopen. Of dat we voor veel schoolbesturen met onze vloerenmonitor perfect hun “vloerenpark” in kaart hebben gebracht waardoor een meerjaren planning hun huiswerk vergemakkelijkt. Maar ook de huisvesting van studenten is een van onze specialiteiten. Gek genoeg vraagt deze groep om een bijzonder robuuste vloer. Of is dat, zoals de Engelsen zeggen; “ an undertstatement”. Lange levensduur is sterkste beslisargument direct gevolgd door gemakkelijk te onderhouden en het moet er ook wel een beetje aardig uitzien.

Basisonderwijs

 1. Linoleum/marmoleum
 2. PVC
 3. Tapijt
 4. Bulletinboard

Dat linoleum verreweg de best verkochte vloer is, is niet zo verwonderlijk. Een 100% natuurproduct, gaat 20 jaar en mee, ziet er huiselijk uit en is ook makkelijk in het schoolgebruik. Tegenwoordig zijn de fabrieksbeschermlagen steeds beter zodat het “in de was zetten” minder hoeft. Dat PVC een goede tweede keuze is heeft daar mee te maken. Deze vloer is nog makkelijker in het onderhoud en ook in grappige prints te krijgen. Gras, leuke icoontjes, of een steigerhout look. Het kan allemaal bij Projectvloeren Nederland.
Dat we een vloerproduct tegen de wand plakken is misschien een verrassing voor sommigen. Bulletinboard gaat eeuwig mee als prikbordmateriaal en is een prachtige wanddecoratie.

Voortgezet onderwijs

 1. PVC
 2. Linoleum/marmoleum
 3. Gietvloeren
 4. Tapijt

In het Voortgezet onderwijs zijn de laatste jaren steeds vaker nieuwe gebouwen ontwikkeld die natuurlijk aan de laatste normen moeten voldoen en volgens de ‘’laatste mode” worden ontworpen door de architecten. Vandaar dat de PVC vloer die in 100.000 uitvoeringen leverbaar is veruit de favoriet is. Met natuurlijke weekmakers tegenwoordig ook een veilig product voor kinderen. Maar ook gietvloeren is een veel gekozen vloer. Met soms kunstzinnige mengingen want deze vloer gieten we letterlijk op maat. Stevig, onverwoestbaar maar niet ongevoelig voor krassen op termijn.

Buitenschoolse opvang

 1. Linoleum/marmoleum
 2. PVC
 3. Tapijt

Omdat je met en van linoleum/marmoleum zulke leuke motieven kunt maken, zoals cirkels en andere motieven, is deze vloersoort favoriet. Leuke frisse en felle kleuren en vooral een warm gevoel zijn argumenten van de begeleiders. Met stip op 2 gevolgd door PVC. Wij voorspellen dat PVC uiteindelijk de plaats van linoleum zal innemen, omdat de industrie nu garandeert dat er geen chemische weekmakers meer in PVC zitten. Dat was toch een barrière vroeger. Lekker zacht tapijt als vloerkleden of in de kantoren maakt het af.

Neem gemakkelijk contact met ons op!

Volwassen educatie

 1. Tapijt
 2. PVC
 3. Linoleum/marmoleum

De vloer voor deze groep gebruikers moet goede akoestische eigenschappen hebben en warm aan voelen. Tapijttegels in verschillende motieven en kleuren door elkaar heen maken het levendig. De Desso airmaster is een product dat zelfs fijn stof vasthoudt en daarna eruit gezogen kan worden. Op nummer twee staat de PVC vloer met houtmotief. Verkrijgbaar in plank lamellen maar ook op banen te leveren. Aantrekkelijk geprijsd en vooral lekker makkelijk in het onderhoud.

Studentenhuisvesting

 1. Tapijt
 2. Linoleum/marmoleum
 3. PVC

Verassend genoeg staat tapijt op nummer 1 als meest verkochte vloer. Er zijn nu eenmaal veel studentenkamers die allemaal ingericht verhuurd worden. Het tapijt moet dan extreem robuust zijn. Wij verkopen dat het liefst het Zwitserse Fabromont Kugelngarn tapijt. Het is zelfs bestand tegen…nou ja laat maar. Op 2 de oude vertrouwde linoleum vloer die tegen een stootje kan.

Universiteit

 1. Linoleum/marmoleum
 2. PVC
 3. Tapijt
 4. Gietvloeren

Deze klantengroep kent een grote diversiteit aan studies en dit is te merken in de vloerenkeuze. Vaak is al lang bepaald door de architecte of de academische gebruiker welke vloer voor welke toepassing de voorkeur verdient. De top 4 is dus zeer aan elkaar gewaagd en we durven er geen promotieonderzoek naar te doen of het blijvend klopt. Linoleum/marmoleum wint nipt maar de PVC vloer en zijn vele verschijningsvormen gaat in de toekomst het beeld op de vloer van de universiteit bepalen.


Blog Bekijk alles

Buitenzijde bovenaanzicht project Bankrashof

HOW HIGH CAN YOU GO…

Best wel hoog dus. En dan heb ik het niet over mijn spaar saldo of maatschappelijke status maar wel over de prachtige ‘skyscraper’ Bankras Steate in Amstelveen. Wat een landmark! De familie Rijsterborgh heeft weer een schitterend gebouw ontwikkeld aan de horizon van Amstelveen en Amsterdam met 18 verdiepingen...


Hoe gaan wij te werk?