Oh, Oh, Clervaux

Landelijke dekking 30 jaar vakmanschap 24/7 inzetbaar in- en uitruim service ISO- en VCA gecertificeerd

Alsof we het nog niet druk genoeg hadden, kregen we van Tarkett een uitnodiging die we zeker niet konden weigeren. Samen met onze ‘vrienden van de vloeren’ (klanten en collega’s), mochten we twee dagen lang beleven wat het bedrijf Tarkett inhoudt. Vrij recentelijk is het welbekende Desso gefuseerd met ze en gaan ze samen verder onder de naam van Tarkett. Dit betekent dat het aanbod in vloeren nu enorm breed is; van smalle visgraatplankjes tot letterlijk kamerbreed tapijt.

De eerste dag werden we gastvrij ontvangen door het team; Arek Verhees, Caroline Külsen en Gert Vunderink. In het hele pand in Waalwijk hebben we onze ogen uitgekeken. Dit begon al bij de entree waar onze namen met behulp van een LED-module over een TAPIJTTEGEL voorbij kwamen. Tijdens de latere rondleiding zagen we dit ook bij LVT stroken. Ideaal voor welkomstboodschappen, informatie over de ruimte of bewegwijzering. Ook kregen we een kijkje achter de schermen bij het maken van tapijt en hing er een hele wand vol garenklossen in alle kleuren van de regenboog, waarmee je ter plekke een staal kan laten maken met je eigen ontwerp! Mocht de huidige collectie net niet zijn wat je zoekt, dan kun je dus zelf een lijn laten maken. Later die middag vertrokken we allen naar het prachtige, pittoreske (en helaas regenachtige) Clervaux.

”Daar trekt over de heuvels en door het grote bos, de lange stoet de bergen in van het circus Jeroen Doornbosch”

(Geintje Jeroen ;-))… Maar we gingen de tweede dag wel door een groen, heuvelachtig en nog steeds regenachtig bos naar de fabriek van Tarkett in Clervaux. Een enorme fabriek waar de harde vloeren gemaakt worden, zowel banen als tegels/stroken. Dit is een van de schoonste fabrieken die ik heb gezien, elk stukje afval (papier, pallets, snijdafval of teruggehaalde vloeren) wordt gerecycled en met een groot deel van het gerecyclede materiaal, worden weer nieuwe vloeren gemaakt. ‘Restafval’ wordt weer voor andere doeleinden gebruikt, dus niets gaat verloren. Dat geeft een extra fijn gevoel voor de (ver)koper om te weten dat je een verantwoord product (ver)koopt. Ook hier bieden ze weer volop ruimte voor je eigen creativiteit, want waar je in Waalwijk je eigen tapijt(tegel) kan ontwerpen, kan je hier je eigen baan, tegel of strook laten ontwerpen en produceren. Alhoewel de nieuwste collectie, die we alvast hebben mogen bekijken, prachtig is. De keuze is weer reuze!

Bedankt allemaal voor de leerzame dagen, de gezelligheid en de inspirerende omgeving (zowel binnen als buiten). Het was, zoals het logo van Tarkett al beschrijft, The Ultimate Flooring Experience. Merci!

 

Geplaatst op 10 april 2018