Meedeinen met de recessie

Landelijke dekking 30 jaar vakmanschap 24/7 inzetbaar in- en uitruim service ISO- en VCA gecertificeerd

Ik spreek veel collega’s en ondernemers en het gesprek valt vaak op de recessie, dat we er nu echt middenin zitten is wel duidelijk, we kunnen er niet meer omheen. Wat mij hierin opvalt is dat er grofweg twee type ondernemers zijn; de klagers en de aanpakkers. En wij horen, in alle eerlijkheid, tot de laatste groep. Het is een enorme uitdaging om juist nu aan werk te komen, nieuwe relaties op te bouwen en andere wegen te bewandelen en daarbij soms onorthodoxe dingen te verzinnen. Dit neemt niet weg dat ik meeleef met de vele mensen die op dit moment weinig of geen werk hebben. 

Toch zijn er nog steeds commerciële  kansen, aanpakken dus! Of nog beter.. meedeinen: met geringe inspanning of verzet gebruik maken van of deelnemen aan iets (Wikipedia). Voor ons betekent dit dat wij voor onze klanten iets samenstellen en aanbieden wat goedkoper is dan ze verwacht hadden. Of we gaan juist op zoek naar andere materialen of we vullen ons werkproces op een andere manier in wat nou eenmaal minder geld kost. We kijken naar de mogelijkheden of iets per se vervangen moet worden of dat een goede schoonmaak- en onderhoudsbeurt voldoende is. Nog leuker is het om op zoek te gaan naar restpartijen bij grote fabrikanten, die op hun beurt ook wel eens te maken krijgen met annuleringen. Het voordeel op de inkoop bereken ik graag direct door aan onze klant.

Inmiddels zijn we elk weekend wel ergens in Nederland aan het werk. In zo’n geval hoeft de klant geen werk neer te leggen, lees geld blijven verdienen en doen wij de klus in het weekend, win win. Wij het werk en zij de rust. Onlangs hebben we de mensen van KUONI Travel uit Amsterdam ook weer blij gemaakt met onze ontzorgservice. Het callcenter kon gewoon door werken, de klanten hebben niets gemerkt van onze operatie. En daar word ik dan weer blij van. Meedeinen dus, ook de recessie biedt kansen.


Geplaatst op 22 april 2013