Lubbers, de Vogel en de Vries.

Landelijke dekking 30 jaar vakmanschap 24/7 inzetbaar in- en uitruim service ISO- en VCA gecertificeerd

ontwerpers

Nieuw cabarettrio? Nieuwe politieke partij? De directie van PVN?

Nee, niets van dat alles. Angela, Gert-jan en Robbin zijn ons trio van ontwerpers. Maar eigenlijk dekt het woord ‘ontwerper’ de lading niet. Ze zijn creatief, dat heb je of dat heb je niet. Creatief betekent: het vermogen om iets nieuws te scheppen (Wikipedia). Ons trio is dat beslist, creatief.

Vaak begrijp ik onze klanten wel als ze voor een veilige kleur- en materiaalkeuze gaan. Donkere kleuren, want daar zie je geen vuil op. Ook ik pak bijna altijd dat soort kleuren en kies materialen die we goed kennen en veel toepassen in de praktijk. Buiten die kaders denken is voor mij ook lastig.

Al een tijd hebben we een ontwerptrio, dat we inzetten bij projecten waarbij onze klant het even niet weet (we geven ze een halve dag cadeau!). Zij denken anders, zijn soms niet te volgen maar komen altijd met een verrassend ontwerp. Kleurkeuzes waar jij en ik niet aan zouden denken, bijzondere combinaties.

Wat levert dat dan uiteindelijk op voor de klant? Een verrassing voor de bezoekers. Inspiratie. Minder snel verveling. Afwisseling. En ach, zo kan ik nog wel even doorgaan. Wat zou het jou kunnen opleveren?

‘Onze’ Gert-Jan heeft eens het silhouet van het Musis Sacrum (monumentaal pand in Arnhem) in marmoleum-tegels laten leggen. Een puzzel waar Escher u tegen zou zeggen. Onze vloerenleggers kregen er slapeloze nachten van, maar het was anders dan anders en het was een succes. Van bovenaf gezien een unieke kijk op vloeren en het gebouw.

‘Onze’ Robbin maakt ontwerpen (vooraf) zodat het net lijkt alsof je in een geheel nieuw pand rondloopt. Bijna eng, zo echt! Hij doet dat met 3D-animaties en in een softwareprogramma waar de NASA nog jaloers op is. Je merkt het wel; ik ben een enthousiaste leek op dit gebied. Bekijk ook deze video van Kupan waarbij Robbin het totaal ontwerp en wij de vloeren hebben verzorgd.

Dus ja, trots zijn wij op ons stijltrio: Lubbers, de Vogel en de Vries.


Geplaatst op 11 september 2013