Laminaat vloer

Landelijke dekking 30 jaar vakmanschap 24/7 inzetbaar in- en uitruim service ISO- en VCA gecertificeerd

Waarom wij een laminaat vloer niet adviseren voor de zakelijke markt?

Wij verkopen en leggen nagenoeg alle vloeren, echter laminaat hoort hier niet bij. Waarom verkopen en leggen wij deze niet? De belangrijkste reden is dat je een laminaat vloer ‘zwevend’ legt. Het laminaat wordt dus aan elkaar geklikt op een onderfolie en zo ontstaat een grote massieve plaat. Je kunt dus niet erg grote oppervlaktes leggen zonder een keer een overgang te creëren (dilateren). 50m² is wel het maximum.

Ook het feit dat de toplaag dun is en dus een zwaar voorwerp wel schade kan veroorzaken, maakt dat laminaat minder geschikt is voor de projectklant. Laminaat is dus eigenlijk een product voor wonen. Sfeervol, betaalbaar en degelijk. Fijn schoon te houden en je hoeft er niets op te smeren (waslaag of olie).

De eigenschappen van een laminaat vloer opgesomd: 

  • laminaat vloerDe vloer is niet buigzaam;
  • De vloer is makkelijk vervangbaar;
  • De vloeren zijn te verkrijgen in veel verschillende soorten prints;
  • De vloer is met name geschikt voor woningen;
  • Laminaat is sfeervol en betaalbaar;
  • De meest verkochte prijsrange ligt tussen de €15 en €30 per m2.

Kortom, een laminaat vloer is uitermate geschikt voor particulier gebruik. Voor zakelijk gebruik adviseren wij PVC, tapijt, linoleum of rubber. Wil je toch een laminaat vloer? Dan adviseren wij je om contact op te nemen met de plaatselijke vloerenspecialist.

Alternatief laminaat vloeren zakelijke markt

Zoals eerder beschreven is laminaat meer geschikt voor woonhuizen. Wanneer je op zoek bent naar een vloer voor jouw project adviseren wij om eens te kijken naar onze PVC vloeren. Een PVC vloer lijkt het meest op een laminaat vloer. Maar wat is precies het verschil tussen een PVC vloer en een laminaat vloer?

Wat is het verschil tussen laminaat- en pvc vloer?

Een PVC vloer is flexibel en kan dus buigen en is zachter. Een laminaat vloer is een niet buigzame vloer met een harde onderlaag. Meestal is de onderlaag van MDF en heeft de toplaag een slijtlaag. De decorlaag is een soort folie die tussen de toplaag en de MDF vloer zit. Vandaar dat er zoveel verschillende soorten prints verkrijgbaar zijn.

De toplaag van laminaat is keihard en krast weinig of niet, maar is wel dun. Als je laminaat niet te zwaar belast, gaat het wel 20 jaar mee. Als er iets zwaars opvalt, maak je de toplaag kapot en dat is lastig te repareren. Juist daarom zijn er veel klik systemen op de markt zodat je snel een lamel kunt vervangen. De laminaat vloer kwam op in de jaren 80 als goedkoper alternatief voor houten vloeren. Krasvast, robuust en goed schoon te houden. Tegenwoordig kun je ook voelbare nerven en zelfs noesten zien en voelen in het laminaat.

Lees hier meer over onze PVC vloeren

Contact met Projectvloeren Nederland

Neem gerust eens contact met ons op om meer te weten te komen over onze vloeren voor de zakelijke markt. Dit kan via 026-3121701 of stuur een e-mail naar info@projectennederland.nl. Je kunt ook zelf een afspraak inplannen met één van onze mensen. Daarnaast is het ook mogelijk om direct een offerte aan te vragen. Bekijk hiervoor onze snelofferte.

 


Blog Bekijk alles

Buitenzijde bovenaanzicht project Bankrashof

HOW HIGH CAN YOU GO…

Best wel hoog dus. En dan heb ik het niet over mijn spaar saldo of maatschappelijke status maar wel over de prachtige ‘skyscraper’ Bankras Steate in Amstelveen. Wat een landmark! De familie Rijsterborgh heeft weer een schitterend gebouw ontwikkeld aan de horizon van Amstelveen en Amsterdam met 18 verdiepingen...


Hoe gaan wij te werk?