Interface

Landelijke dekking 30 jaar vakmanschap 24/7 inzetbaar in- en uitruim service ISO- en VCA gecertificeerd

Per definitie zijn ze ’s werelds grootste ontwerper en fabrikant van tapijttegels. De reputatie van Interface bedrijf is gestoeld op ideeën en durf. Ray Anderson richtte Interface in 1973 op, omdat hij geloofde in het wereldwijde potentieel van tapijttegels. Van fabriek tot management, de visie is altijd het uitgangspunt geweest — niet de uitzondering.

PVN werkt graag met de collecties van Interface, van een eenvoudige en betaalbare luspool-tegel tot de waanzinnige Metroplis collectie. Interface staat voor duurzaamheid. In 1994 zijn ze begonnen met het veranderen van de bedrijfsvoering en het resultaat is uitgemond in een transformatie. Voor het bedrijf zelf, maar ook voor de branche. Interface is er van overtuigd dat sommige bedrijven een gevoel van verantwoordelijkheid met zich meedragen dat groter is dan de producten die ze verkopen. Dat voor sommige bedrijven ontwerp zo’n essentieel onderdeel van hun missie is geworden dat het nu een tweede natuur is. Beide kenmerken zijn van toepassing op Interface.

Uniek van interface is de lijmloze verwerking door middel van een unieke sticker. Geen lijm meer op uw vloer, bij verhuizing of vervanging geen gedoe met restanten op de ondervloer en via het het terugname systeem van interface ( re-entry) kunnen alle oude tegels volledig hergebruikt worden. TacTiles™ zijn kleine doorzichtige en klevende kunststof vierkantjes die onder de hoeken van tapijttegels worden geplaatst om ze stevig aan elkaar vast te maken. Dankzij dit gepatenteerde systeem ontstaat er een ‘zwevende’ vloer, dat wil zeggen dat de vloer een stevig geheel vormt, maar niet permanent op de plaats vastligt. TacTiles™ worden geleverd in kartonnen doosjes die eenvoudig mee te nemen, te vervoeren en te recyclen zijn.

TacTiles™ hebben drastisch minder effect op het milieu dan het gebruik van traditionele lijm en er komen nagenoeg geen vluchtige organische verbindingen en onaangename geuren vrij. Dit betekent een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van het binnenklimaat van een gebouw en de mensen kunnen tijdens het installeren van de nieuwe vloer doorwerken. De normale werkzaamheden worden niet onderbroken en het welzijn van werknemers wordt beschermd.

 


Geplaatst op 3 april 2013