Hoe (on)handig is deze generatie?

Landelijke dekking 30 jaar vakmanschap 24/7 inzetbaar in- en uitruim service ISO- en VCA gecertificeerd

Een kast in elkaar zetten, de wand verven, een schilderij ophangen of wat leuke DIY projectjes (meestal gepikt van Pinterest) knutselen, dat soort dingen kan ik makkelijk. Vraag me alleen niet om aan een kroonsteentje te komen of een nieuwe kraan op de wasbak te schroeven, want dat soort dingen laat ik liever aan mijn ‘mannetjes’ over.  

 

Ben ik dan lui? Misschien wel. In ieder geval te lui om me goed genoeg in te lezen en te oefenen om dit soort klusjes wél te kunnen, want ik ken genoeg mensen die dit in een oogwenk hebben opgelost. Kijkend naar de huidige generatie jeugd, de fragmentatie generatie, is het begrijpelijk waarom we steeds minder ‘handig’ worden.

De digitale wereld maakt een boel werk makkelijker, maar is bijna net zo veranderlijk als het weer. Hebben we net de Telefoon7 weten te bemachtigen, is de Telefoon8 alweer gelanceerd. Begrijpen we net de nieuwste versie op onze computer, is deze al niet meer actueel. De nieuwste technologie en handige apps die ons tijd zouden besparen, zorgen er eerder voor dat we nog meer hooi op onze vork nemen. Of móeten nemen misschien wel… We zien zoveel, maar van alles maar een klein beetje.

Hoe fijn is het dan, voor iemand zoals ik, om bij een vloerenbedrijf te werken. Natuurlijk doen wij ook mee aan alle ontwikkelingen, vloeren gemaakt van gerecyclede materialen, vloeren die stof opvangen zodat we minder last hebben van fijnstof, samenwerken met klimaat neutrale fabrikanten die schoner produceren etc. Maar een vloer leggen is een vak, een ambacht. Werk waarbij échte knieën over de vloer kruipen en échte handen vloeren snijden. Werk dat technische kennis, veel oefening en échte mensen nodig heeft en zal blijven houden. Ik ben trots op mijn ‘mannetjes’.

Mocht je dus achter je computer of laptop zitten en denken, ik wil een nieuwe vloer en ik wil die mannetjes ook even lenen, dan mag je me altijd even mailen naar jackie@projectennederland.nl. Bellen vind ik, dat zou je misschien niet denken, nóg leuker! 026 – 31 21 701

Jackie – Verkoop Binnendienst


Geplaatst op 10 april 2017