Het nieuwe werken is allang weer oud… sorry: out!

Landelijke dekking 30 jaar vakmanschap 24/7 inzetbaar in- en uitruim service ISO- en VCA gecertificeerd

Ik las dit weekend een leuke column van Ben Tiggelaar over het nieuwe werken. Ben Tiggelaar is gedragsonderzoeker, trainer en publicist en schrijft elke week over management en leiderschap. Het nieuwe werken; u weet wel geen vaste werkplek meer op de zaak, het kantoor of elders en vooral als het kan thuis werken want dat scheelt van alles.

Er zijn op dit moment in mijn optiek twee soorten nieuw-werkers;  zij die het al doen, ook wel de innovaters genoemd en zij die nu nog graag willen en de voorbereidingen aan het treffen zijn, ook wel de volgers genoemd. Vooral aan deze laatste groep zou ik willen zeggen; vraag eerst eens om je heen hoe de meeste innovaters het nieuwe werken daadwerkelijk beleven. Uiteraard zijn er vele successen maar ook ik zie barsten ontstaan in deze trend. Was het misschien een kortstondige rage dan? Dat geloof ik ook niet. Maar zijn we doorgeslagen bij sommige organisaties? Beslist. Het nieuwe werken is al weer achterhaald.

Graag citeer ik enkele uitspraken van Ben Tiggelaar: “Wat hebben hightech professionals en ondernemers nodig? Allereerst: andere mensen. De personen die men ondervroeg, stellen allemaal dat de mensen met wie je dagelijks samenwerkt, de belangrijkste factor zijn. App-ontwikkelaars werken bijvoorbeeld voortdurend aan de volgende innovatie en dat doen ze samen. In teams, in duo’s, in korte stand-up meetings, in snelle brainstormsessies rond een whiteboard. Er is veel, heel veel live contact met collega’s. Binnen en buiten kantooruren. Thuiswerken is er niet bij. Letterlijke quote van één van de ondernemers: We willen dat iedereen op kantoor werkt. Als je in dezelfde ruimte werkt, stel je makkelijker vragen. We willen echt dat iedereen elkaar helpt.

Freelancers die op afstand werken, zijn al helemaal niet populair. Ben: ‘Outsourcen is een nachtmerrie. Je moet alles heel precies specificeren, anders leidt het tot grote frustraties.’

Grappig. Op veel plaatsen in de wereld is men druk met thuiswerken, virtuele teams en het ontwikkelen van het optimale flex-kantoor. Maar juist de mensen die in hightech werken, willen graag elke dag heel erg dicht bij elkaar zitten. Het geloof in ‘het nieuwe werken’ is onder deze groep alweer achterhaald. De functie van het moderne kantoor is juist het bij elkaar brengen van mensen. Het kantoor moet een coole plek zijn om te vertoeven. Zodat mensen zich er goed voelen, doorlopend collega’s ontmoeten en ouderwets productief zijn.

Wat nu zo leuk is, is dat PVN zelf heeft ervaren hoe leuk het is om in een cool kantoor (zie foto) te werken, met een open ruimte waar alle teams zitten. Natuurlijk zijn er ook stilteruimtes voor een overleg of om rustig te kunnen bellen, maar het nieuwe-nieuwe werken bevalt ons uitstekend. En als er eens iemand thuis wil werken is dat uiteraard geen enkel punt.


Geplaatst op 29 mei 2013