Gruss Gott, groeten uit Zwitserland

Landelijke dekking 30 jaar vakmanschap 24/7 inzetbaar in- en uitruim service ISO- en VCA gecertificeerd

Toch goed om weer eens met je neus op de feiten gedrukt te worden… PVN verkocht vorig jaar namelijk een mooi aandeel van het zogenoemde Kugelgarn tapijt van Fabromont uit Zwitserland. Zo koos de Gemeente Nijmegen voor dit onverslijtbare tapijt voor in het stadhuis, en vervolgens ook de stichting studentenhuisvesting. 

Onlangs waren we in Zwitserland en wat opviel was de relaxte sfeer, de gemoedelijke levenswijze en de enorme gastvrijheid van de mensen uit het Kanton Bern. Want daar staat de fabriek van Fabromont, een van de grootste werkgevers daar. De oprichter, nu 90 jaren jong, komt nog altijd elke dag in zijn fabriek. Een toonbeeld van een succesvolle ondernemer met passie voor zijn uitvinding, want niemand kent het exacte recept van Fabromont. Het is net als Coca cola. Een aantal feiten op een rij:

Het is zeer eenvoudig in onderhoud, omdat:

Kugelgarn® door de samenstelling en de structuur van vezelkogels in hoge mate vuil verbergend en afstotend is.
Het door de richtingsvrije structuur onzichtbaar te repareren is.
Het zorgt voor een gezond binnenklimaat, omdat:

Het geschikt is voor personen met Cara, zelfs beter dan de Desso Airmaster, beweren ze daar..
De lucht wordt gezuiverd door de stofbinding.
Het tapijt heeft een zeer lange levensduur, en een lagere afschrijving:

Het is zeer extreem belastbaar en het slijt nagenoeg niet!
Door het richtingsvrije karakter is er minder snijverlies bij installatie. Tot 10% minder tapijt nodig, een groot voordeel voor u.
Het tapijt heeft lagere onderhouds- en reinigingskosten t.o.v. andere tapijtsoorten.
Het tapijt heeft een hoge mate van veiligheid in zich, omdat: je niet uitglijdt, je slipt niet. Geen slippen van stoelwielen of rolstoelen. Hierdoor is er een verminderde kans op ongevallen t.o.v. van elastische vloerbedekkingen

het een brandpreventieklasse Cfl-s1 bezit. Met als bijkomend voordeel dat Kugelgarn® vrij is van giftige stoffen. Er wordt geen gebruik gemaakt van giftige halogeenverbindingen zoals chloor-, broom- of fluorverbindingen. Wij hebben het dan ook als enige mogen verwerken in het Atrium van het IJssel ziekenhuis in Capelle!


Vraag dus gerust eens om een proefstaal, of nog beter: ga eens kijken waar het al ligt en zie het verschil.


Geplaatst op 9 oktober 2012