Geslaagd of een Her(overweging)

Landelijke dekking 30 jaar vakmanschap 24/7 inzetbaar in- en uitruim service ISO- en VCA gecertificeerd

Hoe zal de school van de toekomst eruit zien? Niemand die het nu nog weet. Een ding is zeker; er gaat, nee er moet beslist wat veranderen. Het huidige onderwijs dreigt zijn geloofwaardigheid te verliezen. Het zat er aan te komen. Het is geen kwestie van jaren maar misschien wel tien of twintig jaar dat het onderwijs om gaat. Van hoog naar laag, van links naar rechts. Kinderen kunnen niet meer 6 uur per dag dezelfde kant uitkijken ( naar het bord) laat staan dat de huidige testen zoals een Cito werkelijk een talent of een vaardigheid testen die we nu al zo hard nodig hebben. Bekijk voor de aardigheid dit filmpje

Geen school voor vloerenleggers!. Ook in ons vak gaan we schrijnend tekort krijgen aan vaklieden die vloeren kunnen installeren. Zoveel is nu al duidelijk. PVN gelukkig niet omdat we jaren geleden al besloten zelf mensen op te leiden die zin hadden om iets met hun handen te gaan doen. Het zal niet genoeg zijn maar wij zijn klaar voor de toekomst.

Hoe zal een school gebouw eruit zien? In elk geval niet meer zoals de school waar wij op gezeten hebben. Beslist ook niet meer met dezelfde vloeren. Zo veel is zeker. Nu al installeren wij een grote diversiteit aan schoolvloeren, van Pvc met houtprints of koeien in de wei tot hoogpolig tapijt in de “chill“ plekken. Of van houten planken op de vloer en tegen de wand tot en met kunstzinnige gietvloer in de toiletten.

Een mooi schoolvoorbeeld van zo’n niet schoolgebouw is de nieuwe brede school in Diemen waar je letterlijk geïnspireerd wordt om anders te denken …….Met lof aan Theo Reitsema van Reitsema en Partners uit Rijssen. Uiteraard mochten wij ook wat buitenschoolse activiteiten uitvoeren…..


Geplaatst op 29 juni 2014