Gaan jullie maar effe 18000 minuten de gang op….

Landelijke dekking 30 jaar vakmanschap 24/7 inzetbaar in- en uitruim service ISO- en VCA gecertificeerd

Eh, pardon dat is wel een hele lange straf! Gelukkig is de werkelijkheid anders. Dat wil zeggen die 18.000 minuten kloppen wel, maar het was geen straf. Eerder een feestje!

 

tapijt

Voor de ambitieuze hotelketen; “the Vincent Hotel Group” mocht Project Vloeren Nederland  de eerste omvangrijke klus uitvoeren. Om te beginnen wilde deze klant nieuw tapijt in alle gangen vanhet 8 etages tellende gebouw te Amsterdam Sloterdijk. Nou dan doe je dat toch gewoon, hoor ik mensen denken…. Eh. Nou nee. Want; aan die gangen liggen de kamers van de gasten. ‘En by the way: dat oude tapijt moet wel weg gehaald worden. Inclusief die dikke onderlaag. En oh ja, de architect heeft een nogal uitdagend patroon bedacht dus let even op hoe je alles aan elkaar ligt. En dan vergeet ik nog het belangrijkste Roy… ik heb liever geen klachten van onze gasten he! Zet m op he.‘ Woorden van die strekking kwamen uit de mond van de facilitaire baas van de groep die natuurlijk nog veel meer werk te doen heeft dan alleen vloeren&zo.

Dus; in 3 dagen tijd per etage waar de 88 kamers aan liggen moesten we het oude tapijt inclusief een dikke schuimlaag eruit halen zonder (machine) geweld. Geruisloos zeg maar. Vervolgens moesten onze stoffeerders (kom ik zo op terug), banen van 4 meter breed tapijt in lange banen snijden en deze in gangen van maar 1.50 breed installeren. Genoeg werkruimte zeg maar ;-).

En dat patroon……probeer maar eens een lange baan tapijt precies aan te laten sluiten op dat minuscule zwarte streepje in het dessin dat door moet lopen. Was zeker dan een dun tapijtje… Nou Nee! Het Holiday Inn wilde het beste van het beste hebben. In vaktermen, een tapijt van wel 1200 gram per cm2. Bijna de zwaarste die we hebben. En als klap op de vuurpijl ook nog met een 8 cm dikke vilten onderzijde, want dat geeft meer comfort voor de klanten wanneer zij in de gang lopen. Dussss… Dat tapijt is overigens gemaakt in Duitsland en wordt speciaal voor ons, pardon, voor Holliday Inn geprint. Ja u leest het goed, nog voor de rage van 3D printen, printen we gewoon tapijt. Ook voor U! Afijn, na gang 1 volgde nog vele gangen volgens hetzelfde recept. En nu komt het….toen ons projectteam voorstelde om het met 4 vakmensen uit te voeren zei onze senior stoffeerder Frank; ‘laat mij dit nou maar alleen doen, dit klussie, anders lopen die andere gasten alleen maar in de weg’.

Toegegeven dat ik ‘m wel een handje heb geholpen en ….hij mocht elke nacht op stand slapen IN het hotel, dat dan weer wel. Maar goed … de gangen zijn af.

En voor u? Als u uw eigen design wilt laten maken of voor designer wilt spelen… leef u uit. We kunnen alles voor uw printen.  Kan zo gek niet zijn. En, nog betaalbaar ook. Bel me gerust.

Roy Sipin

HotelwachtTapijt


Geplaatst op 20 oktober 2017