De (on)macht van een vuilniszak.

Landelijke dekking 30 jaar vakmanschap 24/7 inzetbaar in- en uitruim service ISO- en VCA gecertificeerd

Vragen van kamerlid Agema aan de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over het bericht «Spullen overledenen gedumpt in vuilniszak; Verzorgingshuizen ontruimen kamers veel te snel» (ingezonden 9 augustus 2013).

 


Vraag 1

Bent u bekend met het bericht «Spullen overledenen gedumpt in vuilniszak; Verzorgingshuizen ontruimen kamers veel te snel»? 

Vraag 2
Klopt het dat verzorgingshuizen de kamers van overledenen soms al binnen twee dagen leeggehaald hebben, en de spullen in vuilniszakken hebben gestopt?

Vraag 3
Deelt u de mening dat dit verschrikkelijk is voor de nabestaanden? Zo ja, hoe gaat u een einde maken aan deze misstanden? Zo nee, waarom niet?

 

En zo waren er nog een aantal vragen over dit bijzondere bericht. Waarschijnlijk ook een calamiteit en geen regel. Juist in een tijd waar de zorg toch al zo onder vuur ligt. We proberen met weinig middelen toch nog optimale zorg te verlenen. Bovendien hebben we te maken met een voortdurend veranderende regelgeving. Het begint er op te lijken dat we met iedere nieuwe minister, steeds een stukje verder achteruit gaan.

Ik besef me dat de zorg in Nederland verreweg de beste in de wereld is, maar het feit dat we zo onmachtig zijn om familie van de overledenen te helpen vind ik opmerkelijk. Soms voel ik die onmacht ook, als we ons idee willen vermarkten in het Regelloket. Ooit begonnen als logisch gevolg op ‘meer service in de zorg’ en inmiddels een aparte entiteit.

Hoe breng ik onze boodschap over? Hoe vertel ik iedereen dat er een dozijn goed opgeleide gastvrouwen klaarstaat voor slechts €18,- per uur om bewoners en hun familie te ontzorgen. We nemen juist deze specifieke zorg uit handen.

Hoe gaan we te werk? We werken samen met gerenommeerde verhuizers, we werken met scherpe tarieven en zijn 24/7 te bereiken. En we stoppen enkel vuilnis in vuilniszakken, niets maar dan ook niets anders.

Bel dus gerust als we iets voor u kunnen doen; 0800-444484.


Geplaatst op 13 augustus 2013