Cum laude, magna cum laude & summa cum laude? Bij Projectvloeren Nederland kan het..

Landelijke dekking 30 jaar vakmanschap 24/7 inzetbaar in- en uitruim service ISO- en VCA gecertificeerd

En wat leuk, we hebben weer een nieuw talent in ons midden. Welkom Jordan Albert! Jordan heeft zijn sporen al verdiend in het vloerenonderhoud en gaat zijn talenten nu inzetten bij Projectvloeren Nederland. Hij gaat intern de opleiding volgen voor vloerenlegger/stoffeerder en wij verwachten dat hij binnen afzienbare tijd een volwaardig vakman is. Onze interne ‘studie’ is een 2-jarige opleiding die uit verschillende leer- en doe fases bestaat. Diverse theoretische vakken en vooral veel praktijk. Geleerd door onze eigen meesters…

Gelukkig bieden onze leveranciers ook een perfecte aanvulling met ‘tailor made’ opleidingen zoals de training thermisch lassen bij Forbo. Het doel is, dat Jordan senior stoffeerder wordt, een ware ‘meester’ in zijn vak. Vergis je niet, mensen onderschatten ons vak . Wij hebben nu meer dan 30 vakmannen dagelijks aan het werk en als je het aan hen vraagt zullen de meeste beamen dat het gemiddeld 4 jaar duurt voordat je alle disciplines echt beheerst. VIER JAAR! Net als een academicus als een AIO. Dit zeg ik bewust omdat wij als maatschappij de laatste decennia te weinig LOF hebben gegeven aan mensen die met hun handen EN hun hoofd werken. We missen overal echt ‘handenarbeiders’. Vakmannen en vrouwen die een ambacht beheersen. Nu betalen we als ‘samenleving’ een hoge prijs. Bouwbedrijven die geen mensen kunnen vinden, verbouwingen die je moet uitstellen omdat je maanden moet wachten.

Dus laten we allemaal weer mensen naar ambacht opleidingen sturen of ze zelf opleiden. Het zijn echt mooie beroepen. Leuk hoor… die kennis economie, maar wie maakt straks nog je huis? Je elektrische auto? Je warmtewisselaar of wie vervangt je zonnepaneel? EN je nieuwe vloer? Een drone? Een robot? Dat gaat echt niet gebeuren. Het blijft gelukkig handenwerk. Mensenwerk. Lof aan de mensen die het (nog) doen! Wij willen ze graag opleiden! En CUM LAUDE laten afstuderen.


Geplaatst op 17 december 2018