Cradle to cradle in eigen huis

Landelijke dekking 30 jaar vakmanschap 24/7 inzetbaar in- en uitruim service ISO- en VCA gecertificeerd

Zo’n twee maanden geleden zijn we verhuisd met projectvloeren. Na vijf jaar op het Impact te hebben geresideerd (dit woord staat in geen verhouding tot ons pand de afgelopen vijf jaar), zitten we nu op de Ratio 14. Samen met W2 wonen; een specialist in inrichting van de zorg. Als je zulke verhuisplannen maakt schiet er van alles door je hoofd: “Zou KPN ons weer vier maanden laten wachten op een internetaansluiting?” 

Of “De verhuiskosten zijn weer meegevallen, we zijn slechts 185% over budget heen gegaan” en al dat soort zaken meer. Gelukkig hebben we het deze keer anders aangepakt: een zeer strak budget, geen aansluitingen meer van KPN en vanuit onze vriendenkring hulp bij de styling. Als ambachtelijke vakmensen weten we natuurlijk een vloer perfect vorm te geven, maar hoe nu verder als het voor onszelf moest…

Juist omdat we niet veel geld wilden uitgeven werd onze doelstelling om zo veel mogelijk spullen her te gebruiken. ‘Heet dat niet cradle to cradle?!’ riep iemand. Fascinerend om te zien hoe ijverig wij werden om, nagenoeg, geen nieuwe spullen te kopen maar al onze oude spullen te gaan gebruiken; de eens zo verfoeide Ikea kast werd haast een icoon. Om de oude bruine kluis uit de jaren zeventig werd zelfs gevochten en de rollen lasdraad die ons altijd zo stoorden in het magazijn, werden nu onderdeel van een wandcollage. Onze vriendinnen van het Kuster hadden al vaker met dit bijltje gehakt, met beperkte middelen toverden zij diverse scholen om. Er kwam een werkplek, beter gezegd; een atelier, waar ik elke dag met een glimlach naar binnen loop. Cradle met weinig pegels.


Geplaatst op 2 september 2012