Blauw is niet het nieuwe blauw

Landelijke dekking 30 jaar vakmanschap 24/7 inzetbaar in- en uitruim service ISO- en VCA gecertificeerd

Door Kate Sheperd (Bron: Interface, 2020).

Pantone Colour of the Year 2020: Classic Blue

Halsreikend kijken we uit naar het nieuwe decennium en halen we om 2020 goed te beginnen onze glazen bol er weer bij. Achter de schermen zijn we druk bezig geweest met onze kleurvoorspellingen voor het komende jaar en hebben we een scala aan kleurschakeringen opgesteld. Toen het kleureninstituut Pantone onlangs zijn kleur van het jaar 2020 aankondigde, konden we een glimlach niet onderdrukken. We hadden onze eigen kleurvoorspelling namelijk ook net gedaan toen Pantone de kleur Classic Blue aankondigde. Blauw is een universele en tijdloze kleur die een natuurlijke aantrekkingskracht op ons heft in onzekere tijden. Blauw staat voor vertrouwen en stabiliteit wanneer alles om ons heen chaotisch lijkt. Het is ook een kleur die ons veilig en geborgen doet voelen.

Rustgevende schakeringen van indigo, denim en lavendelblauw

We zien dat veel van de meest invloedrijke ontwerpers en toekomstgerichte merken zowel voor woning- als werkplekinrichting voor blauw kiezen in hun nieuwste creaties en concepten. We gaan eens kijken hoe deze kleur gebruikt wordt om werkplekken te veranderen in toevluchtsoorden van rust en concentratie.

We hebben rijke, intense kleuren, die lijken op de fluweelachtige inktkleur die je terugvindt in de diepste dieptes van de Stille Oceaan. Maar we hebben ook frisse, lichte en heldere schakeringen van poederachtig blauw, dat meer doet denken aan weidse blauwe luchten en wonderbaarlijke wolkformaties. Met matte lila kleuren en lavendelgetinte bosbestonen is er een duidelijke verschuiving zichtbaar en zien we een beweging die loskomt van het pure blauw dat de afgelopen seizoenen zo dominant was.

 


Geplaatst op 9 maart 2020