Aardige mensen, die Luxemburgers.

Landelijke dekking 30 jaar vakmanschap 24/7 inzetbaar in- en uitruim service ISO- en VCA gecertificeerd

Toch bijzonder hoe ook een klein land en volk toch onderscheidend kan zijn en daarbij (net) niet ergens op lijkt. Waar lijken Luxemburgers dan op? Het zijn geen Belgen, geen Duitsers, geen Fransen en beslist geen Nederlanders. Toch is het een mix van deze culturen en dat maakt dit groot hertogdom heel aantrekkelijk.

Niet in de laatste plaats omdat er ook een toonaangevende vloerenfabriek staat van Tarkett. Zelden zo’n mooi architectonisch fraaie productieplek gezien, in de heuvels van Clervaux. Tarkett had ons op bezoek gevraagd en daar gaven wij graag gehoor aan. Met een leuke groep klanten zijn we twee dagen in de watten gelegd maar vooral veel wijzer geworden over homogene en heterogene PVC vloeren.

Tarkett is koploper in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en heeft wereldwijd strikte regels opgesteld voor hun mensen en het productieproces. Zo is inmiddels 75% van de weekmakers van natuurlijke materialen, een revolutie in deze industrie. Weekmakers heb je nodig om een PVC vloer te produceren en vooral te installeren. Onze gastheer Lieuwe Steendam wees ons nog een fijntjes op de enorme energie die nodig is om bijvoorbeeld linoleum te produceren. Zo moeten geproduceerde rollen 80 uur in een droogkamer en je kunt je voorstellen wat dat aan warmte kost! PVC wordt in 15 minuten geproduceerd. Hoewel linoleum een 100% uit natuurlijk materialen bestaat geeft dit wel te denken.

Onze gasten hebben zeker, naast nieuwe kennis(sen), ook meer informatie opgestoken over vloeren die ze voor het fabrieksbezoek niet wisten. Naast de enorme gastvrijheid van de Luxemburgers en vooral hun hoffelijkheid is zo’n uitstapje dus van grote waarde. Ik ga het beslist vaker doen. Als u ook een meewilt naar een fabriek van vloeren mail me dan gerust. Wij regelen het graag voor u. Ik vond het vooral erg gezellig en leerzaam… en dat op mijn leeftijd.

 


Geplaatst op 24 juni 2013